2012-05-31 00:39:04
Φωτογραφία για Απέτρεψαν τρομοκρατική επίθεση στη διάρκεια της Eurovision
Οι αρχές του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσαν σήμερα ότι απέτρεψαν τρομοκρατική επίθεση στη διάρκεια του διαγωνισμού της Eurovision και πως συνέλαβαν 40 άτομα.«Ο κύριος στόχος της τρομοκρατικής ομάδας ήταν να πραγματοποιήσει μια τρομοκρατική επίθεση στο Μπακού στη διάρκεια της Eurovision», αναφέρει το υπουργείο Ασφαλείας της χώρας.

Σε σχετική ανακοίνωση συμπληρώνεται ότι «η ομάδα επρόκειτο να πραγματοποιήσει μια επίθεση στην αίθουσα συναυλιών όπου έλαβε χώρα ο διαγωνισμός, καθώς και άλλες επιθέσεις εναντίον του προέδρου Ιλχάμ Αλίεφ, αστυνομικών τμημάτων, ξενοδοχείων όπου φιλοξενούνταν ξένοι, καθώς και εναντίον χώρων λατρείας».

Διευκρινίστηκε ακόμη ότι ύποπτοι είχαν προμηθευτεί εισιτήρια για τη Eurovision. Οι συλλήψεις έγιναν στη διάρκεια χωριστών επιχειρήσεων στο Μπακού, στις πόλεις Γκάντζα και Σουμγκάιτ, καθώς και σε πολλές περιφέρειες της χώρας. Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι κάποιοι από τους υπόπτους προέβαλαν αντίσταση και σκοτώθηκαν.

«Το υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας επέλεξε να μην αποκαλύψει αυτή την πληροφορία στη διάρκεια της Eurovision για να μην προκαλέσει πανικό στους πολίτες και τους ξένους προσκεκλημένους», κατέληξε το υπουργείο.

aegeantimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ