2018-03-24 17:51:25
Φωτογραφία για Πηγαίνεις για τρέξιμο αλλά το κάνεις σωστά;
Τα οφέλη του τζόκινγκ είναι πολλά αρκεί να το κάνεις με τον σωστό τρόπο, διαφορετικά μπορεί να προκαλέσεις ζημιά στο σώμα σου.

Αν πηγαίνεις για τρέξιμο σε εξωτερικό χώρο κι οχι στο διάδρομο του γυμανστηρίου, πολύ καλά κάνεις! Είναι μια απ’ τις καλύτερες ασκήσεις είτε την κάνεις για να χάσεις βάρος είτε για να απαλλαγείς απ’ το άγχος.

Ωστόσο, οι ειδικοί προειδοποιούν πως αν δεν το κάνεις σωστά, τότε το τρέξιμο μπορεί να είναι κακό για τα γόνατά σου, τους μυς, τις αρθρώσεις.

Μπορεί να προκληθούν πολλοί τραυματισμοί από το τρέξιμο ωστόσο μπορεί να αποτρέψεις τους περισσότερους!

Πηγαίνεις για τρέξιμο αλλά το κάνεις σωστά; Διάβασε όσα πρέπει να γνωρίζεις.

Άκουσε το σώμα σου

Είναι πολύ σημαντικό αν ακούς το σώμα σου πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από το τζόκινγκ. Το σώμα σου μπορεί να σε σώσει από οποιονδήποτε τραυμτισμό.

Το σώμα σου μπορεί να σου πει πότε πρέπει να αυξήσεις τα χιλιόμετρα ή τον ρυθμό και είναι σημαντικό να το ακούς. Μπορείς σταδιακά να αυξήσεις τα χιλιόμετρα και να δώσεις στο σώμα σου τον χρόνο που χρειάζεται, χωρίς να προσπαθείς διαρκώς να υπερβείς τα όριά σου.

Άλλωστε δεν σε κυνηγά κανείς και σιγά σιγά θα πετύχεις τους στόχους που θέλεις.

Πάρε το χρόνο σου να ζεσταθείς. Είναι σημαντικό να ξεκινάς το τρέξιμο με ζεστούς μύες ώστε να αποφύγεις τραυματισμούς αλλά και για να είναι πιο εύκολο. Να θυμάσαι ότι το τρέξιμο είναι πολύ καλή άσκηση αρκεί να πάρεις τον χρόνο για να το κάνεις σωστά.

Επίσης, το σώμα είναι η φωνή που θα σου πει πότε χρειάζεσαι ξεκούραση. Η ξεκούραση και η αποκατάσταση είναι απαραίτητα για τη διατήρηση των μυών από την καύση και τον τραυματισμό.

Παράλληλα, δώσε προσοχή στο πως νιώθεις πριν και μετά. Πολλές φορές μπορεί να φταίνε ακόμα και τα αθλητικά σου.

Επίλεξε με προσοχή το σημείο που θα πας για τρέξιμο

Πηγαίνεις για τρέξιμο κοντά στη θάλασσα που είναι υπέροχο αλλά πρέπει να προσέχεις τις ανωμαλίες τους εδάφους. Γιατί μην ξεχνάς το τρέξιμο σε εξωτερικούς χώρους διαφέρει σημαντικά από αυτό στο γυμναστήριο.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ