2018-03-25 14:22:29
Φωτογραφία για ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ
Πρ. Παυλόπουλος: Θα υπερασπιζόμαστε πάντα την ελευθερία και τα σύνορά μας

Με τη στρατιωτική παρέλαση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, κορυφώθηκαν στην Αθήνα οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου.

Στην παρέλαση ηγήθηκαν μηχανοκίνητα και πεζοπόρα τμημάτα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Πάνω από τον χώρο της παρελάσεως πέταξαν σε σχηματισμούς αεροσκάφη και ελικόπτερα όλων των τύπων των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Μεταξύ άλλων, επιβλητική ήταν η παρουσία των αρμάτων μάχης Λέοπαρντ.

Τη στρατιωτική παρέλαση παρακολούθησαν ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο νέος υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Σάββας Αγγελίδης, εκ μέρους του κυβερνώντος κόμματος ο βουλευτής Νίκος Φίλης, εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο αντιπρόεδρος Κωστής Χατζηδάκης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, εκπρόσωποι κομμάτων, η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και μέλη διπλωματικών αποστολών.


Προηγουμένως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ το πρωί τελέστηκε πανηγυρική δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό Αθηνών.

«Θα υπερασπιζόμαστε πάντοτε, δίχως ίχνος εκπτώσεων, την Ελευθερία μας, κατ’ επέκταση δε τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία της πατρίδας μας και της μεγάλης ευρωπαϊκής μας οικογένειας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης», διαμήνυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε δήλωσή του, μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης στην Αθήνα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Π. Καμμένος: Θα συντρίψουμε όποιον τολμήσει να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία

Τη στήριξη των φίλων και συμμάχων με πράξεις καθώς, όπως είπε, «δεν φτάνουν οι δηλώσεις», προκειμένου να επιστρέψουν στην Ελλάδα οι δύο στρατιωτικοί οι οποίοι κρατούνται στην Τουρκία, ζήτησε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος. Σε μήνυμά του μετά από την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα, ο Υπουργός Άμυνας επεσήμανε ότι «τώρα θα μετρήσουμε τους φίλους και τους συμμάχους» και αναφερόμενος στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, τόνισε ότι «θα επιδιώξουμε και θα πετύχουμε την απελευθέρωσή τους».

Όπως τόνισε, οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση.

«Θα συντρίψουμε όποιον τολμήσει να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία» υπογράμμισε επίσης και συμπλήρωσε: «Όσοι σκέφτονται μεγάλες οθωμανικές αυτοκρατορίες πρέπει να θυμούνται το 1821. Πώς ο ελληνικός λαός αντιμετώπισε την οθωμανική αυτοκρατορία και τη συνέτριψε».

Κάλεσε τέλος την Άγκυρα να καταλάβει «ότι μπορεί να στέλνουμε μηνύματα ειρήνης συνεχώς, αλλά τέτοιους είδους συμπεριφορές την απομονώνουν και τη στέλνουν πίσω από εκεί που ξεκίνησε, τα βάθη της Ανατολής».

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ