2012-05-31 03:17:27
Φωτογραφία για VOLVO : Ετοιμάζει αυτοκίνητα που πάνε μόνα τους
Πρωτοπόρος ανέκαθεν η Volvo σε θέματα ασφάλειας, αυτή τη φορά μας ετοιμάζει τα αυτοκίνητα τα οποία πάνε μόνα τους.

Και για να το πιστέψουμε τα έβγαλε και σε δημόσιο δρόμο για βόλτα.

του Μιχάλη Ντιβέρη

Το ότι η Volvo δίνει ιδιαίτερη σημασία σε θέματα ασφάλειας, τόσο παθητικής όσο και ενεργητικής δεν είναι είδηση. Το ότι για πρώτη φορά όμως έβγαλε σε δημόσιο δρόμο μία σειρά από αυτοκίνητά της τα οποία έκαναν βόλτες χωρίς οδηγούς αποτελεί είδηση. Ο λόγος για το νέο project της σουηδικής μάρκας, το επονομαζόμενο (SARTRE – Safe Road Trains for the Environment) το οποίο επιχορηγεί η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το κονβόι της Volvo, αποτελούμενο από τα XC90, V60, S60 και ένα φορτηγό, ακολούθησαν ένα αυτοκίνητο το οποίο οδηγούνταν από οδηγό για 200 χιλιόμετρα, σε αυτοκινητοδρόμους της Ισπανία. Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που αυτοκίνητα κυκλοφόρησαν σε δημόσιο δρόμο χωρίς οδηγό. Τα αυτοκίνητα ήταν εξοπλισμένα, με κάμερα, ραντάρ και λέιζερ, προκειμένου να παρακολουθούν την κίνηση εμπρός αλλά και παραπλεύρως, ενώ είναι εξοπλισμένα με σύστημα ασύρματης επικοινωνίας, προκειμένου να επικοινωνούν και μεταξύ τους σε αποστάσεις από πέντε έως και 15 μέτρα.

Η Linda Wahlstorm, επικεφαλής του συγκεκριμένου project δήλωσε πως «μπορεί ο κόσμος να θεωρεί τα αυτοκίνητα που κινούνται μόνα τους επιστημονική φαντασία, αλλά η αλήθεια είναι πως η τεχνολογία είναι ήδη εδώ και με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

peritroxon.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ