2024-02-29 08:07:03
Φωτογραφία για Διάφανα laptop, έξυπνα δαχτυλίδια, κινητά τηλέφωνα βραχιόλια και ιπτάμενα αυτοκίνητα στο World Mobile Congress

 



Συνεχίζεται στο εκθεσιακό κέντρο Fira Gran Via της Βαρκελώνης το φετινό World Mobile Congress που κάθε χρόνο παρουσιάζει τις μεγαλύτερες καινοτομίες στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας αλλά τα τελευταία χρόνια και ειδικά φέτος η εισβολή των νέας γενιάς τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης οδηγήσαν στο να κάνουν την εμφάνιση τους μια σειρά από συστήματα και gadgets πολλών τομέων και κλάδων της βιομηχανίας.





Ανάμεσα στις συσκευές που κέρδισαν τα φώτα της δημοσιότητας είναι ένας φορητός υπολογιστής που παρουσίασε η Lenovo ο οποίος διαθέτει διάφανη οθόνη. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή ομολογουμένως συσκευή χωρίς ωστόσο να έχει εξηγηθεί επαρκώς από την εταιρεία ο λόγος της δημιουργίας της διάφανης οθόνης και οι υπηρεσίες που θα παρέχει στον χρήστη του.

Η Samsung παρουσίασε τη δική της πρόταση στον νέο ανερχόμενο τομέα των αποκαλούμενων έξυπνων δαχτυλιδιών. Πρόκειται για μια συσκευή που είναι τοποθετημένη σε βιτρίνα και δεν έχει επιτραπεί στους δημοσιογράφους που καλύπτουν το συνέδριο και φυσικά στους δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες να έρθουν σε άμεση επαφή με αυτό παρά μόνο να το βλέπουν. Εχει γίνει γνωστό ότι θα κάνει καταγραφές ιατρικών δεδομένων του κατόχου του με τρόπο παρόμοιο όπως τα έξυπνα ρολόγια αλλά θεωρείται ότι τα δαχτυλίδια αυτά μπορούν να παρέχουν μια γκάμα σύγχρονων υπηρεσιών στους κατόχους τους. Η Apple έχει πατεντάρει σχετική τεχνολογία και εικάζεται ότι το δικό της έξυπνο δαχτυλίδι θα συνδέεται με όλο το οικοσύστημα των συσκευών και συστημάτων της με όλα τα οφέλη που αυτό σημαίνει για τον κάτοχο της. Ανάλογες δυνατότητες θα έχει και το δαχτυλίδι της Samsung που όπως έγινε γνωστό θα συνδέεται με τα έξυπνα ρολόγια της εταιρείας.

Η Motorola από την πλευρά της παρουσίασε ένα κινητό τηλέφωνο που μπορεί να… λυγίζει και τυλίγεται λαμβάνοντας το επιθυμητό για τον κάτοχο σχήμα για να το τοποθετήσει είτε πάνω στο γραφείο ως design αξεσουάρ είτε ακόμη και στο χέρι σαν βραχιόλι. Η συσκευή έχει στην κανονική της συμβατική μορφή οθόνη 6,9 ιντσών FHD+ pOLED και όταν μετατρέπεται σε βραχιόλι η οθόνη περιορίζεται στις 4,6 ίντσες. Η συσκευή λειτουργεί με λειτουργικό Android και διαθέτει ενσωματωμένη τεχνητή νοημοσύνη που μπορεί να δει και να μελετήσει το ενδυματολογικό σύνολο που φορά ο κάτοχος της δημιουργώντας μοτίβα ταπετσαρίας που ταιριάζουν αισθητικά με τα ρούχα του.

Η αμερικανική εταιρεία Alef Aeronautics επέλεξε το ΜWC για να παρουσιάσει ένα όχημα που κατασκεύασε το οποίο ανήκει στην κατηγορία των αποκαλούμενων «ιπτάμενων αυτοκινήτων». Μοιάζει με ένα κομψό και πολύ λαμπερό ηλεκτρικό συμβατικό αυτοκίνητο αλλά σύμφωνα με την εταιρεία είναι το «πρώτο πραγματικό ιπτάμενο αυτοκίνητο». Ονομάζεται Model A και μπορεί να απογειώνεται και να προσγειώνεται κάθετα γεγονός που του δίνει πολλά πλεονεκτήματα στην κίνηση του εντός των αστικών περιοχών.To διθέσιο Model A όταν απογειωθεί μετατρέπεται σε ένα είδος διπλάνου και μπορεί να αναπτύσσει στον αέρα ταχύτητες περίπου 140 χλμ./ώρα.

Το Model A είναι ηλεκτροκίνητο και δεν χρειάζεται κάποια ειδική άδεια πιλότου για τον κάτοχο του οχήματος αλλά θα μπορεί κάποιος να το αγοράσει και να το χρησιμοποιήσει κάνοντας απλά την απαραίτητη εκπαίδευση για την εναέρια λειτουργία του. Οι δοκιμές του οχήματος ξεκίνησαν το 2019 και σύμφωνα με την εταιρεία έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία. Η Alef έλαβε πρόσφατα άδεια κυκλοφορίας του οχήματος από την ομοσπονδιακή πολιτική υπηρεσία των ΗΠΑ (FAA) και κάνει λόγο για «ένα μικρό βήμα για τα αεροσκάφη, ένα τεράστιο βήμα για τα αυτοκίνητα» παραφράζοντας την περίφημη φράση του Νιλ Άρμστρονγκ όταν πάτησε το πόδι του στη Σελήνη. Το Model A θα ξεκινήσει να πωλείται το 2025 και για να το αποκτήσει κάποιος θα πρέπει να καταβάλει 300 χιλιάδες δολάρια.

Naftemporiki.gr



Freegr network blog- News about pc, technology.
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ