2018-03-26 15:07:46
Φωτογραφία για Υ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΑΝΕΥΘΥΝΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ.
Για «ανευθυνότητα» κατηγορεί το Υπουργείο Εργασίας τη Ν.Δ. και «μερίδα του Τύπου», καταλογίζοντας «στην αξιωματική αντιπολίτευση και σε ελάχιστους αρθρογράφους» ότι ασκούν κριτική επί μίας δήλωσης του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Τ. Πετρόπουλου για τις εισφορές υπέρ ΑΚΑΓΕ «που ουδέποτε έγινε και μιας απόφασης που ουδέποτε ελήφθη».

Όπως σημειώνει το Υπουργείο σε σχετική ανακοίνωσή του, «είναι απολύτως ψευδές ότι ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, κάλεσε τους συνταξιούχους να υποβάλουν αιτήσεις στα ταμεία για την επιστροφή εισφορών».

«Στις 8/3/18, έπειτα από συνάντηση του κ. Πετρόπουλου με εκπροσώπους οργανώσεων συνταξιούχων, το υπουργείο Εργασίας με δελτίο Τύπου ανακοίνωσε ότι ''στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού της λειτουργίας των Ταμείων, αποφασίστηκε η δημιουργία εφαρμογής ηλεκτρονικών αιτημάτων για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης ασφαλισμένων και συνταξιούχων''» διευκρινίζει το υπουργείο.


«Σε όλες τις δημόσιες παρεμβάσεις που ακολούθησαν, στα ηλεκτρονικά και στα έντυπα ΜΜΕ, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης επισήμανε ότι ειδικά για τις εισφορές υπέρ ΑΚΑΓΕ ''δεν χρειάζεται να κάνει κανείς συνταξιούχος αίτηση'' διότι η λύση που δίνει η κυβέρνηση είναι λύση για όλους, όπως έγινε με την επιστροφή εισφορών ασθενείας που εσφαλμένα παρακρατούσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις από τις συντάξεις» προστίθεται στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει: «Εκείνοι, λοιπόν, που πρέπει να δώσουν εξηγήσεις στους συνταξιούχους είναι όσοι διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και όσοι μοίραζαν αιτήσεις ή τους παρότρυναν να προσφύγουν ακόμη και στα δικαστήρια. Φυσικά με το... αζημίωτο».

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ