2018-03-27 09:38:05
Φωτογραφία για Τα μάτια σας κινδυνεύουν από το φως του ήλιου όλο το χρόνο! Τι μπορείτε να πάθετε;
Τα μάτια μας συνήθως τα προστατεύουμε κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών, όταν η ακτινοβολία του ήλιου είναι καθημερινή για πολλές ώρες της ημέρας.

Ωστόσο, τα μάτια χρειάζονται προστασία όλες τις εποχές, καθώς μπορούμε να πάθουμε ηλιακό έγκαυμα. Το ηλιακό έγκαυμα στα μάτια, ή αλλιώς φωτοκερατίτιδα, είναι κάτι που μπορείς να πάθεις οποιαδήποτε εποχή αν δεν προσέξεις και καλό είναι να προσέξεις γιατί είναι μια πολύ επίπονη κατάσταση. Μάλιστα, η φωτοκερατίτιδα είναι πολύ συχνή τους χειμερινούς μήνες.

Ουσιαστικά, πρόκειται για το έγκαυμα στον κερατοειδή χιτώνα και προκαλείται από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου.

Οι περισσότεροι υποφέρουν από ηλιακό έγκαυμα στα μάτια το χειμώνα εάν βρεθούν σε σημείο με υψηλό υψόμετρο. Γιατί συμβαίνει αυτό; Λόγω της αντανάκλασης του ηλίου στις πλαγιές που είναι γεμάτες με χιόνι.

Όμως, δεν υπάρχει μόνο φυσική αιτία για το έγκαυμα στα μάτια. Η φωτοκερατίτιδα μπορεί επίσης να προκληθεί από πληθώρα άλλων πηγών υπεριώδους ακτινοβολίας, όπως οι λαμπτήρες που χρησιμοποιούνται για το solarium.


Πώς θα καταλάβεις ότι έχεις έγκαυμα στα μάτια;

Επειδή, όπως προαναφέραμε, πρόκειται για μια πολύ επίπονη κατάσταση, εάν σου συμβαίνει κάτι τέτοιο θα το καταλάβεις απ’ τον πόνο στα μάτια, το πρήξιμο του βλεφάρου και το κοκκίνισμα της περιοχής των ματιών.

Άλλα συμπτώματα είναι η -προσωρινά- περιορισμένη όραση ή η αλλοίωσή της και ο πονοκέφαλος.

Απ’ τη στιγμή που θα πάθεις φωτοκερατίτιδα, τα συμπτώματα θα κάνουν την εμφάνισή τους περίπου έξι με δέκα ώρες αφότου εκτέθηκες στις υπεριώδης ακτίνες του ηλίου.

Σε περίπτωση που αντιληφθείς ότι κάτι δεν πάει καλά, συμβουλέψου αμέσως το γιατρό σου προκειμένου να σου συστήσει την κατάλληλη θεραπεία. Συνήθως, τα συμπτώματα υποχωρούν μέσα σ’ ένα 48ωρο.

Πηγή: ipop.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ