2018-03-27 13:49:37
Φωτογραφία για 88χρονος Αντιναύαρχος ΛΣ ε.α  πυροβόλησε το ληστή του
Νόμιζαν ότι είχαν να κάνουν με έναν ηλικιωμένο, αλλά λογάριαζαν χωρίς τον... αντιναύαρχο. Το πρωί της Δευτέρας, με ένα τέχνασμα, οι δύο ληστές τον έπεισαν να ανοίξει την εξώπορτα του σπιτιού

του στη Γλυφάδα. Τον έσπρωξαν μέσα στο σπίτι και ξεκίνησαν να απαιτούν τις οικονομίες του. Την ώρα που ερευνούσαν τους χώρους βρήκαν το πιστόλι του. Τον απείλησαν, μάλιστα, με αυτό.

Ο 88χρονος, που είναι Αντιναύαρχος εν αποστρατεία του Λιμενικού Σώματος παρίστανε τον τρομαγμένο και τον ήσυχο.

Η στάση του έκανε τους ληστές να εφησυχάσουν και να αφήσουν το πιστόλι επάνω στο τραπέζι. Ο απόστρατος αξιωματικός άδραξε την ευκαρία και πήγε να αρπάξει το όπλο. Στη μικρή πάλη, που ακολούθησε ο 88χρονος πυροβόλησε το ληστή στο χέρι.

Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και λίγη ώρα αργότερα ο ηλικιωμένος ενημέρωσε την αστυνομία.

Στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής "έστησαν καρτέρι" στα νοσοκομεία και περίμεναν τον τραυματισμένο στο χέρι ληστή. Έτσι κατάφεραν τελικά να τους συλλάβουν.


Χειροπέδες πέρασαν, όμως, και στον 88χρονο, για παράβαση τού νόμου περί όπλων, αλλά και για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης, καθώς θεώρησαν ότι δεν ήθελε να σκοτώσει το ληστή.

Ο εισαγγελέας του άσκησε τελικά ποινική δίωξη παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και ψευδορκία, επειδή αρχικά έλεγε στους αστυνομικούς ότι τον τραυμάτισε με ένα σπαθί και όχι ότι τον πυροβόλησε.

Μανώλης Ασαριώτης
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ