2018-03-27 20:16:22
Φωτογραφία για “Ανοιχτή” η διεκδίκηση αποζημίωσης για τον εμβολισμό από τουρκική ακταιωρό στα Ίμια
Ανοιχτό αφήνει ο Νίκος Κοτζιάς το ενδεχόμενο να διεκδικήσει η κυβέρνηση αποζημίωση από την Τουρκία για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον εμβολισμό του σκάφους του Λιμενικού Σώματος

από την τουρκική ακταιωρό, στην περιοχή των Ιμίων.

Απαντώντας σε εγγράφως σε σχετική ερώτηση του Γιάννη Αντωνιάδη από τη ΝΔ, ο υπουργός Εξωτερικών επισημαίνει ότι «οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών εξετάζουν κάθε πλευρά που αφορά την πιθανότητα διεκδίκησης οικονομικής αποζημίωσης για τις ζημιές που προκλήθηκαν στο Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) του Λιμενικού Σώματος, κατά το συμβάν της 12ης Φεβρουαρίου 2018, στην περιοχή των Ιμίων».

Σύμφωνα με τον κ. Κοτζιά, το υπουργείο Εξωτερικών μεριμνά για την αποτελεσματική προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων και τον άμεσο εντοπισμό (από κοινού με τα συναρμόδια υπουργεία Εθνικής ‘Άμυνας και Ναυτιλίας) των παράτυπων ενεργειών και παράνομων διεκδικήσεων της γείτονος, ενώ προβαίνει συστηματικά στα κατάλληλα κατά περίπτωση διαβήματα διαμαρτυρίας, καθώς και σε κάθε προβλεπόμενη ενέργεια για την ενημέρωση εταίρων και συμμάχων, σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο. Αυτό έπραξε, προσθέτει, και στην περίπτωση του περιστατικού με το ΠΑΘ, προβαίνοντας σε όλες τις δέουσες ενέργειες.

ant1news.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ