2018-03-28 21:45:29
Φωτογραφία για ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΛΑΝΤΗΣ - Άννα Ραφτοπούλου... Ντροπή σου
Η κα Ραφτοπούλου μου έστειλε με email αυτή την ανακοίνωση -μιας και δεν με βρίσκει στα Δημοτικά Συμβούλια και σε μια τόσο "μεγάλη" παράταξη και πόλη είναι πολύ δύσκολο να με βρει- για να μου εκθέσει την προσωπική άποψή της και την διαφωνία της.

Η παράταξη αυτή δημιουργήθηκε με γνώμονα να ελέγχει όλα τα πεπραγμένα του τόπου και να φέρει την εξυγίανση σε μια πόλη που

είχε λιμνάσει τόσα χρόνια στην λήθη.

Η σημερινή ανακοίνωση είναι η προσωπική της άποψη για σημαντικά θέματα της πόλης και είναι παράνομη και ενάντια στις αρχές της παράταξης.

Εκλεγήκαμε για να προασπίζουμε τα δικαιώματα των δημοτών, όχι για να εξυπηρετήσουμε προσωπικά συμφέροντα, συμπάθειες και μικροπολιτικές.

Όλη αυτή την περίοδο είχε από εμένα την απόλυτη στήριξη, παρόλο που δεν ήταν τόσο μαχητική όσο είχαμε αποφασίσει από την αρχή. Στα καίρια ζητήματα του Δήμου δεν επέδειξε το αναγκαίο ανάστημα αντίστασης. Κρατούσε μια χλιαρή και υποτακτική στάση. Παράδειγμα τρανό, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο 29 θέματα, ξεπετάχτηκαν σε 20 λεπτά.


Οι ενέργειες μου δεν είχαν ποτέ στόχο να βλάψουν κάποιον, αλλά να σταματήσουν την ανομία και την παρατυπία. Δεν καταφέρθηκα εναντίων των Συλλόγων της πόλης και της Ομοσπονδίας. Έκανα το απλό και αυτονόητο. Κατέφυγα στην δικαιοσύνη για την διερεύνηση της νόμιμης λειτουργίας τους. Αν ήταν νόμιμοι δεν είχαν κάτι να φοβηθούν. Αν είναι παράνομοι θα έπρεπε να κάνουν τα πάντα για να νομιμοποιηθούν άμεσα. Η πράξη μου δεν ήταν εχθρική αλλά ελεγκτική.

Έκανα την απλή ερώτηση αν έχουν ελεγχθεί οι Σύλλογοι και η Ομοσπονδία που συμμετέχουν στην Επιτροπή Διαβούλευσης. Ζήτησα να μάθω που πηγαίνουν οι επιχορηγήσεις από τον Δήμο που έφεραν προς ψήφιση και η πρόεδρος της Ομοσπονδίας μου απάντησε προκλητικά: "Εσένα να μη σε νοιάζει. Είσαι υποχρεωμένος να το ψηφίσεις". Αυτό το Θέμα δεν το ψήφισα και για να μην εκθέσω, την Άννα έφυγα.

Όλο αυτό με ώθησε να καταφύγω στον Εισαγγελέα για διερεύνηση της νομιμότητας.

Είμαι υπέρ των νόμιμων Συλλόγων, Σωματείων και κάθε οργανωμένου Τοπικού φορέα. 

Η διαφάνεια και η διαύγεια είναι το πιο σημαντικό στην Δημοκρατία. 

Από την στιγμή που η Άννα έχει χρηματίσει πρόεδρος αυτής της Ομοσπονδίας και είναι προσωπικά ανακατεμένη ας πρόσεχε. Σε αυτό όμως δεν φταίω εγώ και ούτε είμαι διατεθειμένος να το συγκαλύψω.

Καταγγέλλω την τακτική της Άννας Ραφτοπούλου για συγκάλυψη ατασθαλιών πολλών ετών.

Ζητώ, να συνέλθει η παράταξη των εκλεγμένων μελών της, άμεσα, για τις αρχαιρεσίες που έπρεπε να είχαν γίνει αμέσως μετά τις εκλογές.  Έτσι ώστε να έχει, επιτέλους εκλεγμένο Πρόεδρο που να δικαιούται την εκπροσωπεί δημόσια.

Διαβάστε την ανακοίνωση της κας Ραφτοπούλου:

«Η Δημοτική Παράταξη αν.α.σ.σ.α. δηλώνει ευθέως και κατηγορηματικά ότι πιστεύουμε ακράδαντα στην αρχή της ‘Κοινωνίας των Πολιτών’, που εστιάζει στην ανάγκη - αλλά και τη σπουδαία χρησιμότητα - της ουσιαστικής και δραστήριας κοινωνικής συμμετοχής στα τεκταινόμενα μιας πόλης. Η συμμετοχή αυτή αφορά τόσο στον κάθε πολίτη/δημότη μεμονωμένα, όσο, φυσικά, και στις οργανωμένες τοπικές δομές, όπως είναι οι Σύλλογοι, τα Σωματεία, οι Σύνδεσμοι, κλπ.

Στο πλαίσιο αυτής, ακριβώς, της αρχής, η υπογράφουσα, ως επικεφαλής της παράταξης αν.α.σ.σ.α., εκφράζω την αμέριστη υποστήριξή μου προς κάθε οργανωμένη τοπική κοινωνική δομή και, ταυτόχρονα, αποδοκιμάζω την όποια προσπάθεια απαξίωσης τους.

Σε κάθε περίπτωση, ως επικεφαλής της αν.α.σ.σ.α., οφείλω και να σέβομαι το δικαίωμα του κάθε πολίτη, πολύ μάλιστα του κάθε αιρετού Δημοτικού Συμβούλου, να έχει τις προσωπικές απόψεις του για κάποιο θέμα, αρκεί αυτές να μην προβάλλονται ή να μην εκλαμβάνεται ότι εκφράζουν τις θέσεις της παράταξης μας.

Ως επικεφαλής, ωστόσο, της παράταξης, οφείλω, παράλληλα, να ξεκαθαρίσω πως οι ενέργειες του μέλους της και Δημοτικού Συμβούλου, Χρήστου Μαρλαντή, τόσο σε βάρος της Ομοσπονδίας συλλόγων Σπάτων-Αρτέμιδος όσο και, αναπόφευκτα, των συλλόγων-μελών της ούτε τις ενστερνίζομαι, ούτε αποτελούν θέση της αν.α.σ.σ.α.  

Άννα Ραφτοπούλου

Δημοτική Σύμβουλος

Επικεφαλής Παράταξης αν.α.σ.σ.α.»
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ