2012-05-31 08:51:02
Φωτογραφία για Επαναδιαπραγμάτευση; Σκάστε και κολυμπάτε διατάζει η Κομισιόν
Το κατά Μπαρόζο… Ευαγγέλιο περί εσωτερικής υποτίμησης, δηλαδή περί εξαθλίωσης του ελληνικού λαού... παρουσίασε την Τετάρτη στην έκθεση αξιολόγησης... της Ελλάδας η ευρωπαϊκή Επιτροπή, προειδοποιώντας σαφώς πως αν δεν συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις δεν θα συνεχιστεί η χρηματοδότηση!

Η διεθνής στήριξη θα συνεχιστεί «μόνο εφόσον βελτιωθεί η εφαρμογή» των μεταρρυθμίσεων λέει η Κομισιόν διαπιστώνοντας παράλληλα ότι «οι κίνδυνοι για την εφαρμογή (των μεταρρυθμίσεων) παραμένουν πολύ υψηλοί».

Για τους ήδη πετσοκομμένους μισθούς η Κομισιόν ξεκαθαρίζει ότι απαιτείται εμπροσθοβαρής μείωση στους ονομαστικούς μισθούς και στο μη μισθολογικό κόστος. Εκτιμά επίσης ότι θα απαιτηθούν συμπληρωματικές προσπάθειες και στοχευμένα μέτρα προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη και να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης.

Όσον αφόρα στην συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και στις μειώσεις μισθών, αυτά όλα θα πρέπει να παρουσιαστούν από την νέα κυβέρνηση και μάλιστα άμεσα.


Η νέα κυβέρνηση οφείλει να παρουσιάσει στην τρόικα τα μέτα (περικοπές) ύψους 11,5 δις ευρώ για να συνεχιστεί η χρηματοδότηση, εκβιάζει η Κομισιόν.

Και από Ανάπτυξη; Η Ανάπτυξη άργησε… έναν χρόνο. Αναθεωρώντας-ξανά- τις εκτιμήσεις της προς τα κάτω η Κομισιόν ΔΕΝ βλέπει ανάπτυξη για το 2013 -στην καλύτερη περίπτωση η ελληνική οικονομία θα παραμείνει στάσιμη το επόμενο έτος και θα επιστρέψει σε θετικό πρόσημο από το 2014.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο επίτροπος Όλι Ρεν, γνωστός για την προσήλωσή του στη στρατηγική της Μέρκελ.

http://www.kentrinews.gr/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ