2012-05-31 09:08:55
Φωτογραφία για Οι ΗΠΑ δεν επιδιώκουν την έκδοση του Τζούλιαν Ασάνζ
Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αυστραλία Τζέφρι Μπλάις διέψευσε σήμερα ότι η κυβέρνησή του επιδιώκει την έκδοση του Τζούλιαν Ασάνζ, του ιδρυτή του ιστοτόπου WikiLeaks, η δημοσίευση από τον οποίο χιλιάδων διαβαθμισμένων αμερικανικών διπλωματικών εγγράφων το 2010 είχε εξοργίσει την Ουάσινγκτον.

Η βρετανική δικαιοσύνη απέρριψε χθες την έφεση που είχε υποβάλει ο 40χρονος Ασάνζ, Αυστραλός υπήκοος, εναντίον της απόφασης να εκδοθεί στη Σουηδία, όπου καταζητείται για να ανακριθεί καθώς κατηγορείται για βιασμό και σεξουαλική επίθεση. Ωστόσο έδωσε στους δικηγόρους του διορία δύο εβδομάδων για την αναψηλάφηση του φακέλου της υπόθεσης.

Οι υποστηρικτές του Ασάνζ, περιλαμβανομένης της μητέρας του, λένε ότι η έκδοσή του στη Σουηδία αποτελεί εφαλτήριο για την έκδοσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αυστραλία Τζέφρι Μπλάις είπε πάντως ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. «Αυτό δεν είναι κάτι που οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν. Δεν μας ενδιαφέρει», είπε ο διπλωμάτης στο αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, σε μια συνέντευξη που προβλήθηκε σήμερα. «Και ειλικρινά, εάν βρεθεί στη Σουηδία, η συμφωνία έκδοσης [ανάμεσα στη Σουηδία και στις ΗΠΑ] είναι λιγότερο ισχυρή από ό,τι αυτή ανάμεσα στη Βρετανία και στις ΗΠΑ», πρόσθεσε.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΤΟΤΕΜ ΚΑΙ ΤΑΜΠΟΥ...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΤΟΤΕΜ ΚΑΙ ΤΑΜΠΟΥ...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ