2024-02-05 08:21:39
Φωτογραφία για Έκδοση τιμολογίων και πληρωμές φόρων από το κινητό

 



Όπως αναφέρουν από την ΑΑΔΕ το επόμενο διάστημα θα είναι διαθέσιμη η εφαρμογή μέσω της οποία ελεύθεροι επαγγελματίες αυτοαπασχολούμενοι και επιχειρήσεις θα κδίδουν τιμολόγια μέσω του κινητού τους τηλεφώνου

Μία νέα εφαρμογή για κινητά αναμένεται να λανσάρει το προσεχές η φορολογική διοίκηση, διευκολύνοντας τους φορολογούμενους να εκπληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, ενώ ταυτόχρονα θα έχουν τη δυνατότητα να εκδώσουν από το κινητό τους τιμολόγια ή δελτία αποστολής.

Όπως αναφέρουν από την ΑΑΔΕ το επόμενο διάστημα θα είναι διαθέσιμη η εφαρμογή μέσω της οποία ελεύθεροι επαγγελματίες αυτοαπασχολούμενοι και επιχειρήσεις θα εκδίδουν τιμολόγια μέσω του κινητού τους τηλεφώνου

. H ηλεκτρονική εφαρμογή που θα δημιουργήσει η ΑΑΔΕ θα προσφέρεται δωρεάν σε όλους όσους εγγραφούν στην εφαρμογή και οι οποίοι θα εκδίδουν τιμολόγιο το οποίο αυτόματα θα ανεβαίνει και στα ηλεκτρονικά βιβλία.

Μέσω της ίδιας εφαρμογής θα μπορούν οι επιχειρήσεις να εκδίδουν και το ψηφιακό δελτίο αποστολής. Σημειώνεται ότι το ψηφιακό δελτίο αποστολής θα παρέχει, σε πραγματικό χρόνο, τη δυνατότητα στον ελεγκτικό μηχανισμό να γνωρίζει, την ώρα φόρτωσης, διακίνησης και το περιεχόμενου του εμπορεύματος.

Παράλληλα, θα δοθεί η δυνατότητα πληρωμής φόρων από το κινητό καθώς και λήψης ειδοποιήσεων για δόσεις που πρέπει να καταβληθούν ή για τις τρέχουσες φορολογικές υποχρεώσεις (ΦΠΑ, φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ κ.λ.π.) .

Εντός του έτους θα υποχρεωθούν κάποιες επαγγελματικές ομάδες να τηρούν ψηφιακό πελατολόγιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ψηφιακό πελατολόγιο σε πρώτη φάση θα εφαρμοσθεί σε κέτερινγκ και συναφείς δραστηριότητες, πάρκινγκ και συνεργεία αυτοκινήτων. Αμέσως μετά θα επεκταθεί σε τουριστικές επιχειρήσεις, ιδιωτικά σχολεία, κλινικές και θεραπευτήρια, διαγνωστικά κέντρα, γιατρούς, δικηγόρους κ.λπ.



Το ψηφιακό πελατολόγιο είναι ένα λογιστικό πρόγραμμα που θα είναι ανοικτό κατά τη διάρκεια λειτουργίας της επαγγελματικής εγκατάστασης και θα είναι διασυνδεδεμένο με το Τaxis, προκειμένου να μην μπορεί να παραβιαστεί και να αλλοιωθούν τα δεδομένα.

Με αυτόν τον τρόπο θα καταχωρίζεται ο αριθμός των πελατών κάθε επαγγελματία και θα συγκρίνεται με τον αριθμό των αποδείξεων παροχής υπηρεσιών που θα εκδίδονται. Εφόσον διαπιστώνεται ότι σε μια επαγγελματική εγκατάσταση δηλώνεται περιορισμένος αριθμός πελατών, τότε αυτό θα αποτελεί κριτήριο για την πραγματοποίηση επιτόπιου ελέγχου.

Το ψηφιακό πελατολόγιο θα διασυνδεθεί με το MyDATA, με τον έλεγχο να μπορεί να γίνεται και από το γραφείο του ελεγκτή, για να διασταυρώνει εάν και πότε, για παράδειγμα, κάποιος επισκέφθηκε τον γιατρό του. Θα καταχωρίζεται ο αριθμός των πελατών κάθε επαγγελματία και θα συγκρίνεται με τον αριθμό των αποδείξεων παροχής υπηρεσιών που θα εκδίδονται.

Τέλος, η ΑΑΔΕ περιμένει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες με την Ε.Ε. προκειμένου να καταστεί υποχρεωτική η ηλεκτρονική τιμολόγηση όπως γίνεται σήμερα για παράδειγμα στην Ιταλία. Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή ή έκδοση ηλεκτρονικών τιμολογίων είναι προαιρετική. Σημειώνεται ότι και σε επίπεδο Ε.Ε. συστήνεται η χρήση της ηλεκτρονικής τιμολόγησης για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής κυρίως στον ΦΠΑ.

Πηγή: capital.gr//Προκόπης Χατζηνικολάου



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ