2018-03-29 21:06:13
Φωτογραφία για Ναι, οι υπέρβαρες γυναίκες μπορούν να έχουν μια υγιή εγκυμοσύνη!
Έχοντας πάρει βάρος από την πρώτη μου εγκυμοσύνη, ήμουν περίπου 110 κιλά όταν έμεινα έγκυος στο δεύτερο παιδί μου.

 Όταν ανακοίνωσα τη δεύτερη εγκυμοσύνη μου, ήρθα αμέσως αντιμέτωπη με την ανησυχία από τους καλοπροαίρετους φίλους μου:

«Δεν ανησυχείς για το βάρος σου; Άκουσα ότι είναι κακό για το μωρό.»

«Οι υπέρβαρες γυναίκες είναι πιο πιθανό να αποκτήσουν διαβήτη κύησης, ξέρεις».

«Οι υπέρβαρες γυναίκες είναι πιο πιθανό να χρειαστούν ιατρική παρέμβαση κατά τον τοκετό.»

Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά

 Ποτέ δεν αισθάνθηκα τόσο απογοητευμένη από το μέγεθος μου όσο ήμουν κατά τη διάρκεια αυτής της εγκυμοσύνης. Οι άνθρωποι με έκαναν να αισθάνομαι σαν να βάζω το μωρό μου σε κίνδυνο, απλά επειδή τόλμησα να μείνω έγκυος ενώ ήμουν υπέρβαρη.

Το Αμερικανικό Κολέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων λέει ότι οι παχύσαρκες γυναίκες έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο αποβολής, προεκλαμψίας, διαβήτη κύησης, άπνοιας ύπνου και υπέρτασης. Στην πραγματικότητα, το Αμερικανικό Κολέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων προτρέπει τους γιατρούς να συμβουλεύουν τις γυναίκες σχετικά με την απώλεια βάρους πριν από την εγκυμοσύνη, περιορίζοντας την αύξηση του σωματικού βάρους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.


Με όλες τις προειδοποιήσεις για το πόσο επικίνδυνο είναι το υπερβολικό βάρος και η εγκυμοσύνη, δεν είναι περίεργο το γεγονός ότι οι περισσότερες παχύσαρκες έγκυες γυναίκες ανησυχούν για την υγεία τους και για την υγεία των μωρών τους. Όμως, ευτυχώς για τις υπέρβαρες γυναίκες η αλήθεια είναι μπορούν να γεννήσουν υγιή μωρά.

«Οι περισσότερες υπέρβαρες γυναίκες έχουν κανονικές εγκυμοσύνες και κανονικά μωρά. Σήμερα κάνουμε μεγάλη αναστάτωση σχετικά με το μέγεθος της μητέρας. Αυτό αυξάνει μόνο τους κινδύνους και προκαλεί φοβίες στις γυναίκες», δήλωσε στο Babycenter ο Cornelia van der Ziel, κλινικός εκπαιδευτικός στη μαιευτική της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ.

Και οι εγκυμοσύνες υπέρβαρων γυναικών είναι πιο συχνές από ό, τι νομίζετε. Σύμφωνα με το Reuters, περίπου οι μισές γυναίκες στις ΗΠΑ είναι υπέρβαρες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους.

«Η συμβουλή μου σε άλλες έγκυες, υπέρβαρες γυναίκες που ασχολούνται με μεροληπτικούς γιατρούς θα ήταν να βεβαιωθείτε ότι είστε ο δικός σας συνήγορος. Μη φοβάστε να ρωτήσετε τι λέει ο γιατρός, ειδικά αν έχετε κάνει την έρευνά σας. Ξέρετε το σώμα σας αρκετά καλά για να ξέρετε πότε μια αλλαγή αισθάνεται λανθασμένη. Και αν εξακολουθείτε να αισθάνεστε ότι δεν λαμβάνετε την καλύτερη φροντίδα, μην διστάσετε να αλλάξετε το γιατρό σας», δήλωσε η Serena Chen, MD, στο The Bump.

Ενώ το να είναι υπέρβαρη και έγκυος έχει μερικούς αυξημένους κινδύνους, δεν υπάρχουν πολλά που μπορεί να κάνει μια γυναίκα πέρα από την καλύτερη διατροφή και την άσκηση. Και σύμφωνα με τον Today’s Parent, δεν είναι ασυνήθιστο οι υπέρβαρες γυναίκες να χάνουν πραγματικά βάρος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ειδικά κατά το πρώτο τρίμηνο. Οι γιατροί πιστεύουν ότι είναι ένας συνδυασμός υγιεινότερου φαγητού, αλλαγών στον τρόπο ζωής και πρωινής ναυτίας.

Εάν έχετε μια εγκυμοσύνη ενώ είστε υπέρβαρη, κάντε ό, τι μπορείτε για να φάτε σνακ χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη και με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, να πίνετε άφθονο νερό και να κάνετεκάποια ελαφριά αερόβια άσκηση. Αλλά ως επί το πλείστον, μην πιστεύετε ότι η ύπαρξη υπερβολικού βάρους θα βλάψει το μωρό σας.

«Οι πιθανότητες είναι, οι υπέρβαρες γυναίκες θα έχουν υγιείς εγκυμοσύνες», δήλωσε στο Babycenter η Brette McWhorter Sember, μια μαμά 2 παιδιών και συν-συγγραφέας του βιβλίου Your Plus-Size Pregnancy. «Οι πιθανότητες συχνά ακούγονται σαν να είναι εναντίον των υπέρβαρων γυναικών, αλλά η αλήθεια είναι ότι πιθανότατα θα έχετε μια τέλεια υγιή εγκυμοσύνη, με κανένα πρόβλημα για το μωρό ή για τον τοκετό. Δεν χρειάζεται να γίνεται τόσο μεγάλο θέμα.»

Ναι, οι εγκυμοσύνες υπέρβαρων γυναικών έρχονται με μεγαλύτερους κινδύνους για πράγματα όπως ο διαβήτης κύησης και όντως είχα κατά τη διάρκεια της δεύτερης εγκυμοσύνης μου. Είναι δύκσολο; Απολύτως. Είναι διαχειρίσιμο; ΝΑΙ. Όπως και οι περισσότεροι από τους κινδύνους που σχετίζονται με την εγκυμοσύνημιας υπέρβαρης γυναίκας, μπορούν να γίνουν εύκολα διαχειρίσιμοι. Α,επίσης είχα μεγάλο μωρό (4.800) αλλά αυτό το μωρό γίνεται 4 φέτος και είναι ευτυχισμένο και υγιές!

Και όχι, δεν έχω χάσει ακόμα το βάρος της εγκυμοσύνης μου.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ