2018-03-31 15:40:31
Φωτογραφία για Σε «ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ» οι Ένοπλες Δυνάμεις
Στο ύψιστο σημείο ετοιμότητας βρίσκονται όλοι οι επιτελείς στο Πεντάγωνο, την ώρα που από την άλλη πλευρά εκτοξεύονται πολεμικές κορόνες.

Οι συνεχείς αιφνιδιαστικές ασκήσεις, που επεκτείνονται πλέον μετά τον Έβρο και στο Αιγαίο, δείχνουν την πρόθεση του υπουργείου Άμυνας και των Αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων να βρίσκεται το στράτευμα σε εγρήγορση και μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα, καθώς ο φόβος για κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας είναι υπαρκτός. Είναι η καλύτερη απάντηση στις ιαχές του «σουλτάνου» περί μη υποχώρησης της Τουρκίας «στα δικαιώματα και τα συμφέροντα σε Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ».

Μετά τις επιχειρησιακές δραστηριότητες του Δ' Σώματος Στρατού στη Θράκη το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου, ο μήνας έκλεισε με την άσκηση «Πυρπολητής» στα Δωδεκάνησα και τη συμμετοχή και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, με τις πληροφορίες να θέλουν να εκτελούνται και σενάρια ανακατάληψης βραχονησίδων
. Μια ακόμη λεπτομέρεια που δείχνει την ανησυχία των επιτελών για πρόκληση θερμού επεισοδίου από την πλευρά της Άγκυρας, καθώς θα υπάρχει αυξημένη τουρκική δραστηριότητα στο Ανατολικό Αιγαίο μέχρι και το Πάσχα. Λέγοντας τα πράγματα με το όνομά τους στο Πεντάγωνο προετοιμάζονται και ένα περιστατικό αντίστοιχο με αυτό των Ιμίων, από τη στιγμή που οι Τούρκοι εκδίδουν συνεχώς Navtex και «περικυκλώνουν» Ελληνικά νησιά, όπως έγινε πρόσφατα με το Καστελλόριζο. 

Το δόγμα περί απειλής της Εθνικής Κυριαρχίας 

Η στάση του ΥΠΕΘΑ καθορίζεται από τις δηλώσεις Καμμένου στην πρόσφατη εθνική επέτειο: «Κάνουμε τα πάντα για την ειρήνη. Όποιος όμως τολμήσει να αμφισβητήσει την Εθνική Κυριαρχία θα τον συντρίψουμε. Όπως συνέτριψαν το 1821 οι Έλληνες μαχητές μια πανίσχυρη Οθωμανική Αυτοκρατορία», τόνισε ο υπουργός μετά την παρέλαση στο Σύνταγμα και συνέχισε: «Όσοι σκέφτονται μεγάλες οθωμανικές αυτοκρατορίες θα πρέπει να θυμούνται και το 1821, το πώς μια ψυχή, ο Ελληνικός λαός, ενωμένος και δυνατός αντιμετώπισε την αυτοκρατορία και τη συνέτριψε». Σχετικά με τον τρόπο που διαχειρίζεται την τεταμένη κατάσταση με την Τουρκία ως πολιτικός προϊστάμενος των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Πάνος Καμμένος έχει τη στήριξη του πρωθυπουργού, ενώ πηγές του υπουργείου υποδείκνυαν με νόημα την παρουσία και την ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας στον ναύσταθμο Σαλαμίνας αλλά και τη ξενάγησή του στο υποβρύχιο «Ματρώζος», στη φρεγάτα «Σπέτσαι» και στην πυραυλάκατο «Κρυσταλλίδης». «Η εξωτερική πολιτική ασκείται πολυεπίπεδα και ο καθένας συμβάλλει από την πλευρά του για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εθνικών στόχων. Η Ελληνική διπλωματία πιέζει για την ταχύτερη επίλυση του ζητήμα­τος των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Αδριανούπολη και χρέος του υπουργείου Άμυνας είναι το αξιόμαχο των δυνάμεων μας», σημειώνουν οι ίδιες πηγές. 

Ευτυχής συγκυρία 

Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές ευτυ­χή συγκυρία για τη χώρα μας απο­τελεί το γεγονός ότι στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκονται Αξιωματικοί ικανοί, μάχιμοι και κα­ταρτισμένοι για τις διεθνείς εξελίξεις. Καταρχάς ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρ­χος Ευάγγελος Αποστολάκης ο οποί­ος χαίρει εκτίμησης πέραν από τους Έλληνες και σε όλο το ΝΑΤΟ λόγω της επιχειρησιακής αρτιότητας και του ηγετικού προφίλ του. «Βατράχι» των ΟΥΚ ο Αρχηγός, αλεξιπτωτιστής ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, Αντιστράτηγος Κώστας Φλώρος ο οποίος έχει εξειδίκευση στον χειρισμό και την επί­λυση αμυντικών κρίσεων. Υπέρμαχοι της σκληρής γραμμής απέναντι σε όσους επιβουλεύονται την Εθνική Κυριαρχία και άκρως επιχειρησιακοί, το ηγετικό δίδυμο του ΓΕΕΘΑ έχει πέσει πολλές φορές θύμα των «χαρ­τογιακάδων» που έχουν γαλουχηθεί στη λογική της υποχωρητικότητας απέναντι στην Τουρκία, φτάνοντας μάλιστα, στο σημείο να ζητούν την απομάκρυνσή τους. Ωστόσο, έχουσιν γνώσιν οι φύλακες... 

(ΕΠΙΚΑΙΡΑ-30/03/18 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ