2018-04-01 18:12:21
Φωτογραφία για Πόλεμος Ελλάδα - Τουρκία: Τι λέει ο στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης
Παρέμβαση στην δημόσια συζήτηση για το εάν υπάρχουν πιθανότητες ή όχι το άσχημο κλίμα με την Τουρκία να μας οδηγήσει σε μια πολεμική σύρραξη, κάνει ο στρατηγός Φράγκος, μέσω του Armyvoice.gr.

Τον ρωτήσαμε εάν πιστεύει ότι θα οδηγηθούμε τελικά σε μια σύρραξη και μας απάντησε: "Δεν είμαστε ο ομφαλός της γης. Ούτε εμείς, ούτε η Τουρκία".

Στην επίμονη ερώτηση για να έχουμε μια ξεκάθαρη απάντηση ο επίτιμος Αρχηγός του ΓΕΣ απάντησε: "Εκείνο το οποίο ήδη διεξάγεται είναι ο υβριδικός πόλεμος".

 Παράλληλα ο στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την Φινλανδοποίηση της Ελλάδας:

 "Θα αποδεχθούμε το ρόλο να είμαστε η Φινλανδίας της περιοχής; Αυτή είναι η ερώτησή μου προς τον κ. υπουργό Άμυνας. Όταν βγαίνει πχ ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κατσίκης και λέει δώστε τους οκτώ να πάρουμε τους δυο, τότε μάλλον τον έχουμε αποχεθεί τον ρόλο αυτό".

Η «φινλανδοποίηση» είναι όρος στην διεθνή πολιτική που περιγράφει την κατάσταση στην οποία περιήλθε η Φινλανδία μετά το τέλος του Β παγκόσμιου Πολέμου.

Δηλαδή, στην διατήρηση της ανεξαρτησίας της, ύστερα από ακρωτηριασμό της εδαφικής ανεξαρτησίας, αλλά με τίμημα την πειθήνια στάση της έναντι της Σοβιετικής Ένωσης.

 

Πηγή: armyvoice
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ