2018-04-01 23:04:16
Φωτογραφία για Απόλλων Σμύρνης - ΑΕΛ 3-0
Με τον Χρήστο Αλμπάνη να «σμπαραλιάζει» την άμυνα της ΑΕΛ πετυχαίνοντας δύο τέρματα και τον Χουάντερσον να ορθώνει... τείχος στην εστία του, ο Απόλλων Σμύρνης πήρε επιβλητική νίκη (3-0) παραμονής στην κατηγορία.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» ανέβηκε στους 22 βαθμούς έχοντας σε εκκρεμότητα το αναβληθέν παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα την Μεγάλη Τετάρτη και βλέπει με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον της στην Super League ΣΟΥΡΩΤΗ.

Στους 26 παραμένουν οι «βυσσινί» που... κινδυνεύουν από το πουθενά να βρεθούν σε μπελάδες παραμονής. Χωρίς νίκη από τις 9 Μαρτίου 1972 η ΑΕΛ στην έδρα του Απόλλωνα που πέτυχε δεύτερο σερί τρίποντο στο «σπίτι» του.

Πρώτη ευκαιρία και... γκολ για τον Απόλλωνα

Στο ηλιόλουστο «Στάδιο Γεώργιος Καμάρας» της Ριζούπολης, Γιώργος Παράσχος και Σωτήρης Αντωνίου στο ντεμπούτο του επέλεξαν τριάδα κεντρικών αμυντικών, δίχως καθαρόαιμο στράικερ.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν μία ελαφρά κυριαρχία στο πρώτα λεπτά προσπαθώντας να είναι δραστήριοι, δίχως ωστόσο να κάνουν κάποια τελική προσπάθεια.

Στον αντίποδα, στην πρώτη του επίσκεψη στα αντίπαλα «καρέ», ο Απόλλωνας Σμύρνης ευτύχησε να προηγηθεί με σκόρερ τον Κονέ σε φάση διαρκείας. Μία κούρσα του Αλμπάνη από τα αριστερά, κατέληξε σε πρώτο χρόνο στον Ελμπάζ που πλάσαρε, με τον Μπόζοβιτς να απομακρύνει στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Η άμυνα της ΑΕΛ δεν αντέδρασε σωστά πάντως με τον Ιβοριανό μέσο να παίρνει το ριμπάουντ και να πλασάρει εύστοχα τον Μπόζοβιτς, αφότου προηγουμένως είχε αλλάξει η πορεία πάνω στο σώμα του Γιοβάνοβιτς, με το 1-0 στο 11ο λεπτό να είναι γεγονός.

Ο Κονέ μάλιστα, στο 18' πρωταγωνίστησε σε νέα καλή ευκαιρία, όταν το σουτ του μέσα από την περιοχή πέρασε ψηλά άουτ.

Απειλεί η ΑΕΛ, «κέρβερος» ο Χουάντερσον

Μετά την... μίνι αυτή «ψυχρολουσία», οι «βυσσινί» ξεκίνησαν εκ νέου να έχουν την κυκλοφορία και τον έλεγχο, αυτή την φορά πάντως με «απτή» απειλή στην εστία του Χουάντερσον. Αρχικά στο 22' ο Ζίζιτς πραγματποίησε γυριστό υπό την πίεση του Παπάζογλου, με τον Βραζιλιάνο να μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο πρώην κίπερ του Ηρακλή πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση σε τετ α τετ του Κρίζμαν, ενώ αποτελεσματικός ήταν και στο 32' απομάκρυνε το δυνατό σουτ του Μιλοσάβλιεβιτς.

Ενδιάμεσα, ο Αλμπάνης απείλησε τον Μπόζοβιτς, ενώ στο 34' η κεφαλιά του Κύργια πέρασε άουτ.

Χαμένη ευκαιρία για... Όσκαρ

Τελευταία αξιοσημείωτη αλλά πραγματικά εντυπωσιακή ευκαιρία σημειώθηκε στο 42' με την ΑΕΛ να χάνει τρεις σπουδαίες στιγμές για να ισοφαρίσει.

Σε πρώτο πλάνο, ο Μασούρας έγινε αποδέκτης της μπάλας εντός περιοχής με τον Χουάντερσον να τον κερδίζει, με τον Κρίζμαν στην συνέχεια να εκμεταλλεύεται την σύγχυση και να πλασάρει, αλλά τον Κοντέ να διώχνει με προβολή.

Και πάλι ωστόσο η ΑΕΛ πλησίασε στο γκολ αλλά η «φωτοβολίδα» του Μασούρα τραντάζει το αριστερό κάθετο δοκάρι, με το 1-0 να μένει ως έχει.

Με MVP τους Χουάντερσον, Αλμπάνη «κλείδωσε» θριαμβευτικά την νίκη

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε όπως... ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος, με απειλητική στιγμή για την ΑΕΛ. Ο νεοεισελθών Ναζλίδης τροφοδότησε με εξαιρετική κάθετη πάσα στον κενό χώρο τον Ντέλετιτς που από θέση βολής ηττήθηκε στην... μάχη του με τον Χουάντερσον.

Με εμφανές στοιχείο την... πτώση του ρυθμού, ο Απόλλωνας έκανε διαχείριση στο προβάδισμά του, φτάνοντας κοντά στο 2-0 με τον Παπάζογλου (55'), κλείδωσε ωστόσο το αποτέλεσμα με τον κορυφαίο δημιουργικά Χρήστο Αλμπάνη.

Ο 24χρονος άσος στο 66' «άδειασε» τον Βαγγέλη Μόρα και με άψογο εξωτερικό πλασέ σημείωσε το 2-0, φυλώντας το... καλύτερο για την συνέχεια.

Στο 72ο λεπτό εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απομάκρυνση της άμυνας των φιλοξενούμενων και με μονοκόμματη φωτοβολίδα «εκτέλεσε» εν ψυχρώ τον Μπόζοβιτς για το θριαμβευτικό 3-0.

Οι ενδεκάδες:

Απόλλων Σμύρνης (Παράσχος): Χουάντερσον, Κοντοές, Κύργιας (64' Χουάρες), Τσουκαλάς, Ναδάλες, Κονέ, Ζησόπουλος, Αλμπάνης (88' Ανιέτε), Ελμπάζ (74' Καστιγέχος), Παπάζογλου, Στάθης

ΑΕΛ (Αντωνίου): Μπόζοβιτς, Μασούρας, Γιοβάνοβιτς (63' Λεοζίνιο), Μόρας, Ζίζιτς, Λαγός (46' Ναζλίδης), Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Κρίζμαν (78' Γκόλιας), Ντέλετιτς, Μλαντένοβιτς

​Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας)

Βοηθοί: Δημητριάδης (Καστοριάς), Νικολακάκης (Ηρακλείου)

4ος: Τσαμούρης (Πειραιά)

Το ταμείο του αγώνα

Ο Απόλλωνας ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη καλή ευκαιρία του στο παιχνίδι με τον Κονέ, αγχώνοντας προσωρινά την ΑΕΛ, η οποία είχε ένα καλό δικό της διάστημα αλλά με τον Χουάντερσον σταθερό δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο εξαιρετικός Αλμπάνης «τελείωσε» το ματς και έδωσε τεράστια βαθμολογική ανάσα στην ομάδα του.

Αυτοί που έκριναν το ματς

Χρήστος Αλμπάνης και Χουάντερσον. Ο Καλαματιανός εξτρέμ είχε συμμετοχή στο πρώτο γκολ της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» ενώ πέτυχε και δύο εντυπωσιακά σε θέμα εκτέλεσης γκολ επιβεβαιώνοντας την ικανότητά του στο δεύτερο μισό του γηπέδου. Εμφάνιση MVP από τον Βραζιλιάνο κίπερ ο οποίος όταν χρειάστηκε αποσόβησε κάθε κίνδυνο για την εστία του.

Ο χειρότερος του παιχνιδιού

Η άμυνα της ΑΕΛ «έμπαζε» από παντού και οι αντιδράσεις της ήταν πολύ αργές. Ενδεικτική η αδράνεια του Μόρα στο δεύτερο γκολ που πέτυχε ο Απόλλωνας.

Ο έλεγχος των διαιτητών

Σκληρά μαρκαρίσματα και ένταση στο πρώτο ημίχρονο με τον διαιτητή Καραντώνη να δίνει πολλές κίτρινες κάρτες, δίχως να αφήσει κάποια φάση να του ξεφύγει. Χωρίς λάθη οι βοηθοί.

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ