2018-04-02 07:34:17
Φωτογραφία για Στην “πασαρέλα” μαχητικών στον Κόλπο, προστέθηκε μόλις F/A-18 Super Hornet
Τεράστια είναι η επιτυχία της Boeing που μετά από μεγάλες και πολυετείς προσπάθειες, κατάφερε να πουλήσει την πλέον προηγμένη έκδοση του γνωστού μαχητικού της, το F/A-18 Super Hornet στο Κουβέιτ!

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι δυο πλευρές συμφώνησαν για την προμήθεια 22 μαχητικών F/A-18E και έξι F/A-18F, σε ένα συμβόλαιο εκτιμώμενης ανώτατης αξίας 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η πώληση είχε εγκριθεί από το αμερικανικό Κογκρέσο τον Νοέμβριο του 2016 και καλύπτει απαίτηση μέχρι 40 F/A-18 Super Hornet.

Η γνωστή Υπηρεσία Συνεργασίας Άμυνας και Ασφάλειας των ΗΠΑ (DSCA: Defense Secueity Cooperation Agency) προωθεί προς έγκριση το μέγιστο για να μην απαιτηθεί στην πορεία εξασφάλιση νέας άδειας, όπως… συνειδητοποιήσαμε στην Ελλάδα στην υπόθεση του προγράμματος αναβάθμισης των F-16, μετά την τρομερή σύγχυση που προκάλεσε η αναφορά Τραμπ σε 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια!

Εάν και εφόσον υπογραφεί τελικώς συμβόλαιο, το Κουβέιτ θα καταστεί ο δεύτερος εξαγωγικός προορισμός του εν λόγω μαχητικού μετά την Αυστραλία. Η συμφωνία αποτελεί «ανάσα» για την κατασκευάστρια εταιρία, καθώς θα διατηρήσει ανοιχτή τη γραμμή παραγωγής έως το 2025 τουλάχιστον, ενώ κινδύνευε με κλείσιμο ακόμα και το 2020.

Αρχικά, το Κουβέιτ θα έκρινε το μέλλον της γραμμής παραγωγής που θα έκλεινε νομοτελειακά. Ωστόσο, πολύ πρόσφατα και με δεδομένη την υποστήριξη του Ντόναλντ Τραμπ στην εταιρία, το αμερικανικό Ναυτικό (US Navy) ανακοίνωσε ότι θα αποκτήσει 110 F/A-18 Block III Super Hornet σε βάθος πενταετίας.

Κατά συνέπεια, έχει εξασφαλιστεί μέχρι το 2025, ενώ η Boeing κινείται δραστήρια για να αναπτύξει νέα έκδοση του μαχητικού με χαρακτηριστικά μειωμένης παρατηρησιμότητας (stealth), δηλαδή με τοποθέτηση του οπλισμού στο εσωτερικό της ατράκτου, όπως το F-35 Lightning II της μεγάλης ανταγωνίστριας Lockheed Martin, για να το επιτύχει. Θα έχει ενδιαφέρον Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ