2018-04-02 19:34:57
Φωτογραφία για Ο ΑΝΥΕΘΑ Φώτης Κουβέλης υπέγραψε την επικαιροποίηση της συνεργασίας ΥΠΕΘΑ – Σωματείο «Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής/Ιατρικής – Ανοιχτή Αγκαλιά»
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης, υπέγραψε την επικαιροποίηση του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του ΥΠΕΘΑ και του Σωματείου «Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής/Ιατρικής – Ανοιχτή Αγκαλιά».

Οι Ένοπλες Δυνάμεις στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς, από 20ετίας και πλέον, συνδράμουν τους κατοίκους ακριτικών περιοχών της Ελλάδας (μικρονήσοι Αιγαίου, ορεινές περιοχές ηπειρωτικού χώρου) με την αποστολή κλιμακίων στρατιωτικών ιατρών, για παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης, κυρίως προληπτικού χαρακτήρα.

Το 2015 υπογράφηκε το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Σωματείου «Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής/Ιατρικής – Ανοιχτή Αγκαλιά», με διετή διάρκεια, με σκοπό τον προσδιορισμό του πλαισίου συνέργειας του ΥΠΕΘΑ με το εν λόγω Σωματείο και την διασφάλιση της αποτελεσματικής συνεργασίας των εμπλεκομένων φορέων.

Από την έως τώρα υλοποίηση του προγράμματος προληπτικής ιατρικής, που εκτελείται σε σύμπραξη – συνεργασία του ΓΕΕΘΑ με το εν λόγω Σωματείο αναφέρονται τα εξής:


Την περίοδο Φεβρουαρίου 2016 – Δεκεμβρίου 2017, έγιναν συνολικά 16.772 ιατρικές πράξεις. Από αυτές το 70% (9.911 ιατρικές πράξεις – 6.783 παιδιά και 3.128 ενήλικες) πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΝ.

Με το επικαιροποιημένο Μνημόνιο διασφαλίζεται η αποτελεσματική συνεργασία των εμπλεκομένων στην παροχή βοήθειας και υγειονομικών υπηρεσιών, σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), στους κατοίκους των ακριτικών περιοχών της ελληνικής επικράτειας.
kranosgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ