2018-04-03 07:43:24
Φωτογραφία για Χαιρετισμός Αντιπροέδρου Πολεμικού Μουσείου Ταξιάρχου Παν. Γεωργόπουλου στην εκδήλωση «Μέρες Οχυρών 2018» στο Παραρτημα πολεμικου Μουσείου Θεσσαλονικης
Κυρίες Κύριοι,

Σας καλωσορίζω στο Παράρτημα Θεσσαλονίκης του Πολεμικού Μουσείου.

Για μια ακόμα χρονιά με μεγάλη ευχαρίστηση και ενθουσιασμό, το Πολεμικό Μουσείο υποστηρίζει τις εκδηλώσεις ανάδειξης και προώθησης της ιστορίας των θρυλικών οχυρών της Γραμμής Μεταξά με τίτλο «Μέρες Οχυρών 2018» με κορύφωση τη διοργάνωση του φεστιβάλ ιστορικής αναπαράστασης « Ρουπελ 1941 - Η Αναβιωση », στα Οχυρά Ρουπελ υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Βλέποντας τις δράσεις του σωματείου «ΣΤΕΝΩΠΟΣ - Οχυρώσεις Μπέλλες & Αγκίστρου» και της Κοιν.Σ.Επ. «Άγκιστρο Δράση» χαίρομαι και εκφράζω την ικανοποίηση μου που επιτέλους ξαναζωντάνεψαν τα οχυρά, επισκέπτες μικροί και μεγάλοι βρίσκονται μέσα σε αυτά και ξεναγούνται στις γαλαρίες ενώ γίνονται ιστορικοί περίπατοι σε διαδρομές που συνδέουν τα οχυρά μεταξύ τους. Έτσι δίνεται η ευκαιρία στους νέους να γνωρίσουν ιστορικούς τόπους όπου γράφτηκε με αίμα η ελληνική ιστορία και στους μεγαλύτερους να κάνουν μια αναδρομή στην ιστορία.


Η ιδιωτική πρωτοβουλία και η τρέλα θα έλεγα μερικών ανθρώπων λειτούργησε κι έβγαλε από την αφάνεια και την απαξίωση τα οχυρά τα οποία τον Απρίλιο 1941 σε συνάρτηση με τον ηρωισμό των υπερασπιστών τους αντιστάθηκαν στα γερμανικά στρατεύματα και καθυστέρησαν την προέλαση τους προκαλώντας παγκόσμιο θαυμασμό.

Για να επιτευχθεί όμως το καλύτερο αποτέλεσμα, θα πρέπει εκτός από την ιδιωτική πρωτοβουλία να υπάρξει ενδιαφέρον και συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ώστε να υπάρξει στρατηγικός σχεδιασμός για την τουριστική προβολή της περιοχής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Χαίρομαι που ο Δήμος Σιντικής είναι κοντά σ'αυτή την προσπάθεια και από ότι πληροφορήθηκα φέτος είναι κοντά και στηρίζει και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Απαιτείται συνεργασία, έμπνευση, δημιουργικότητα, επιμονή στο στόχο και υπευθυνότητα ώστε να έλθουν τα ανάλογα αποτελέσματα για την ανάδειξη της ιστορίας της περιοχής με συνέπεια και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Το Πολεμικό Μουσείο τέλος, που έχει ως αποστολή, την μελέτη, την τεκμηρίωση και την προβολή των Αγώνων του Ελληνικού Έθνους από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, με σκοπό την τόνωση της εθνικής μνήμης και την προβολή της ιστορικής συνέχειας και ενότητας του Ελληνισμού θα είναι αρωγός, συμπαραστάτης και υποστηρικτής στην προσπάθεια που καταβάλλει η «ΣΤΕΝΩΠΟΣ - Οχυρώσεις Μπέλλες & Αγκίστρου» η ΚοινΣΕπ Άγκιστρο Δράση και ο Δήμος Σιντικής για την ανάδειξη των οχυρών της γραμμής Μεταξά και την διατήρηση της ιστορικής μνήμης.
kranosgr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ