2018-04-04 08:30:29
Φωτογραφία για Μπαίνει τέλος στο μύθο που θέλει τις γυναίκες να αποφεύγουν το σεξ
Νέα επιστημονική έρευνα έρχεται να αποδείξει πως οι άνδρες ακόμα πιστεύουν (λανθασμένα) πως οι γυναίκες δεν έχουν τόσο συχνά σεξουαλική επιθυμία.

Μπαίνει τέλος στο μύθο, που θέλει τις γυναίκες απρόθυμες για σεξ και τους κακόμοιρους άνδρες μόνιμα «πεινασμένους». Σύμφωνα με νέα έρευνα, που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Personality and Social Psychology, αντιστρέφονται οι ρόλοι, όταν μιλούμε για σεξ σε σχέση, αφού οι άνδες υποτιμούν σε μεγάλο βαθμό την επιθυμία των συντρόφων τους για σεξουαλική ικανοποίηση.

Ειδικότερα, όπως σημειώνουν οι ερευνητές, οι άνδρες έχουν τη τάση να υποτιμούν τη συχνότητα, που θέλει η σύντροφος του να κάνει σεξ, επειδή κατά βάθος φοβούνται την απόρριψη. Για να καταλήξουνστο συμπέρασμα αυτό, οι ερευνητές του πανεπιστημίου Mississauga στο Τορόντο του Καναδά πραγματοποίησαν τρεις επιμέρους μελέτες. Στην πρώτη, συμμετείχαν 44 ετερόφυλα ζευγάρια, στην δεύτερη συμμετείχαν 84 ζευγάρια και στην τρίτη συμμετείχαν 101 ζευγάρια.

Στα ζευγάρια ζητήθηκε να δώσουν πληροφορίες σχετικά με την καθημερινή σεξουαλική τους επιθυμία, την ικανοποίηση που νιώθουν από τη σχέση τους και κατά πόσο έντονη θεωρούν τη δέσμευση τους. Ακόμα, έπρεπε να καταγράψουν πόσο πιστεύουν ότι θέλει σεξ ο/η σύντροφός τους και κατά πόσο είναι ικανοποιημένοι από αυτό, ενώ η συχνότητα που κάνουν σεξ ήταν επίσης ανάμεσα στις ερωτήσεις.

Το βασικό συμπέρασμα της έρευνας ήταν ένα: Οι άνδρες ακόμα πιστεύουν πως οι γυναίκες θέλουν σχετικά σπάνια να κάνουν σεξ.

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ