2018-04-05 19:08:46
Φωτογραφία για ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΤΟ ΑΚΟΥΓΙΟΥ
Την απόφαση της κυπριακής κυβέρνησης να προβεί σε παραστάσεις και διαβήματα προς κάθε κατεύθυνση, προκειμένου να εμποδίσει την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού στο Άκουγιου έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Ο κ. Προδρόμου τόνισε ότι η απόφαση για δημιουργία και λειτουργία του πυρηνικού σταθμού στα νότια παράλια της Τουρκίας δημιουργεί ανησυχίες για τυχόν επιπτώσεις ως προς την ασφάλεια, δεδομένου ότι η Κύπρος επηρεάζεται πολύ περισσότερο από ό,τι το μεγαλύτερο τμήμα της ίδιας της τουρκικής επικράτειας.

«Δυστυχώς η Τουρκία δεν έλαβε υπόψη τις σοβαρές επιφυλάξεις που έχουν εκφρασθεί από πολλές πλευρές, ούτε και την έκκληση του Ευρωκοινοβουλίου για να τερματίσει τα σχέδιά της, αφού πρόκειται για μια σεισμολογικά ευαίσθητη περιοχή, καθώς και την έκκληση να υιοθετήσει τη Συνθήκη για τις διασυνοριακές περιβαλλοντικές επιπτώσεις», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία αγνόησε επίσης την υπόδειξη της Έκθεσης Προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του περασμένου Ιουλίου, να διαβουλευθεί με τις κυβερνήσεις των γειτονικών χωρών, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος.

Ο εκπρόσωπος τόνισε ότι «με τέτοιες ενέργειες η Τουρκία δημιουργεί, με έναν ακόμα τρόπο, συνθήκες αστάθειας και δυνητικούς κινδύνους, ενώ δείχνει να αγνοεί υποχρεώσεις που απορρέουν από τη σχέση της με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και την ανάγκη για σχέσεις καλής γειτονίας».

ΑΜΠΕ/ΚΥΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ