2018-04-05 20:27:08
Φωτογραφία για Αγριογούρουνα ανάμεσα στα… σπίτια στη Σπερχειάδα! [photos]
Μια ασυνήθιστη εικόνα παρατήρησαν τις... προηγούμενες μέρες κάτοικοι της Σπερχειάδας. Αγριογούρουνα άφησαν τα… βουνά και κατέβηκαν στην πόλη!Μια εικόνα που δεν είναι πρωτόγνωρη στην περιοχή αλλά ιδιαίτερα σπάνια. Εικόνα που έκανε «αίσθηση» σε αρκετό κόσμο και συζητήθηκε πολύ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ αρκετοί κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι σε γειτονιές της κωμόπολης της Δυτικής Φθιώτιδας -βραδινές ώρες- αγριογούρουνα «έκοβαν» βόλτες κάνοντας τους παρευρισκόμενους να «τρίβουν τα μάτια τους». Αρκετοί μάλιστα θεώρησαν εκ πρώτης ότι πρόκειται για ζώα τα οποία είναι «εξημερωμένα» και ανήκουν σε συντοπίτη ο οποίος τα εκτρέφει για επαγγελματικούς σκοπούς. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε μετά την σχετική έρευνα. H εικόνα που βλέπετε είναι από τα ζώα που εκτρέφει κάτοικος της περιοχής. Τα συγκεκριμένα δεν είναι αγριογούρουνα.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΓΕΩΡΓΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ «ΦΩΝΑΖΟΥΝ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΕΡΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΩΝ ΑΓΡΙΩΝ ΖΩΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΡΑΦΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΙΣ ΣΟΔΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.


Οι μαρτυρίες κάνουν λόγο για -σχεδόν- μια ντουζίνα αγριογούρουνα τα οποία εμφανίστηκαν κατά «ομάδες» σε γειτονιές της Σπερχειάδας. Τα ζώα προφανώς έχασαν τον προσανατολισμό τους και βρέθηκαν μέσα στο χωριό.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν κυνηγοί, γεωργοί και κτηνοτρόφοι ο υπερπληθυσμός των άγριων ζώων έχει προκαλέσει «ζημιές» σε χωράφια και αμπέλια καταστρέφοντας τις καλλιέργειες.

Να σημειώσουμε πως οι καταγγελίες των κατοίκων προς τις αρμόδιες αρχές είναι συνεχείς χωρίς ωστόσο κανείς να έχει επιληφθεί του ζητήματος.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ