2018-04-06 10:46:28
Φωτογραφία για Έτοιμη η νέα ειδικότητα επείγουσας ιατρικής! Όλες οι λεπτομέρειες
Παρασκευή 6 Απρίλιος 2018

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Έτοιμη είναι ήδη η ειδικότητα επείγουσας ιατρικής η οποία θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο με τις συνολικές αλλαγές στις ειδικότητες και την εκπαίδευση των νέων γιατρών.

Στην επείγουσα ιατρική θα μπορούν άμεσα να εκπαιδεύονται οι νέοι γιατροί, καθώς ήδη το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ)- όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr – έχει ολοκληρώσει το σχεδιασμό της νέας ειδικότητας η οποία θα απευθύνεται στους γιατρούς που θα θέλουν να εργάζονται πρωτίστως στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών.

Συγκεκριμένα οι νέοι γιατροί που θα εκπαιδευτούν στην επείγουσα ιατρική αναμένεται να στελεχώσουν τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), ενώ η εκπαίδευσή τους θα είναι συνεχείς αφού αναμένεται να προσδιοριστούν ειδικά προγράμματα για όλο τον εργασιακό τους βίο ώστε να είναι ενημερωμένοι για όλες τις νεότερές εξελίξεις.


Το νομοσχέδιο πάντως για τις αλλαγές στις ειδικότητες πρόκειται να προωθηθεί στη βουλή μετά το Πάσχα όπως λένε έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr .

Άλλωστε ήδη το ΚΕΣΥ έχει παραδώσει στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας την τελική του πρόταση, αναφέρουν οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr, ενώ ο υπουργός Υγείας δηλώνει αποφασισμένος στους συνεργάτες του να προχωρήσει άμεσα στην προώθηση του σχετικού νομοσχεδίου. Διαβάστε ΕΔΩ τι προβλέπεται για την επείγουσα ιατρική που είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr μήνες πριν: «

Ετοιμάζεται ειδικότητα επείγουσας ιατρικής! Τι οργανώνει το υπ.Υγείας»

Πάντως ήδη η Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Ιατρικής περιμένει τις προσλήψεις των 520 ειδικευμένων γιατρών για τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών τα οποία ετοιμάζονται επίσης σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας.

Όπως σημειώνει η Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Ιατρικής: «Με την επικείμενη θεσμοθέτηση της απόφασης του ΚΕΣΥ για την αναγνώριση της Επείγουσας Ιατρικής ως Εξειδίκευσης ολοκληρώνονται οι προϋποθέσεις για την αυτόνομη λειτουργία των Τ.Ε.Π. στο Ε.Σ.Υ. και την καθιέρωση και στην Ελλάδα της Επείγουσας Ιατρικής, η οποία είναι ήδη αναγνωρισμένη ειδικότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση από την Ευρωπαϊκή Ένωση των Ειδικευμένων Ιατρών (U.E.M.S.)»

Εδώ και καιρό η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προετοιμάζει τα αυτόνομα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών τα οποία θα αναλάβουν να διαχειρίζονται όλα τα έκτακτα περιστατικά χωρίς καθυστερήσεις. Διαβάστε ΕΔΩ πως θα λειτουργούν: «Πως θα λειτουργούν τα αυτόνομα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών! Όλες οι πληροφορίες»

Να σημειωθεί ότι κτιριακά, όποια νοσοκομεία διαθέτουν ήδη κάποιο ειδικό χώρο αυτόνομα, θα εγκατασταθούν τα νέα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών ενώ όπου χρειάζονται παρεμβάσεις αυτές θα γίνουν το επόμενο διάστημα.

Πάντως τα αυτόνομα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών αναμένεται να ξεκινήσουν πρώτα από τα μεγάλα νοσοκομεία.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ