2018-04-06 14:00:34
Φωτογραφία για 3 λόγοι που σε κάνουν διπολική
Δεν είναι εύκολο να αναγνωρίσεις έναν διπολικό άνθρωπο, και καθόλου απλό να τον χειριστείς.

Μου έχει συμβεί μία φορά και αυτό το άτομο υπήρξε εργοδότης μου. 

Δύσκολες καταστάσεις που ελπίζω να μην βιώσει καμία γυναίκα.

Πόσο εύκολο είναι να γίνεις όμως εσύ διπολική; 

Να είσαι εσύ ο άνθρωπος που όλοι θέλουν να αποφεύγουν; 

Να γίνεις εσύ μια δυσάρεστη ανάμνηση για κάποιους τρίτους;

Μιλώντας για διπολισμό δεν είναι κάτι απλό καθώς αναφερόμαστε σε μια σοβαρή ψυχική διαταραχή, η οποία χαρακτηρίζεται από:

Απότομες εναλλαγές της διάθεσης, επεισόδια βαθιάς θλίψης, κρίσεις μανίας, καταστάσεις που εμποδίζουν αυτόν που πάσχει (αλλά και τους οικείους τους) να ζήσει φυσιολογικά.

Οι επιστήμονες έχουν συσχετίσει την διπολική διαταραχή με ορισμένα γονίδια, σίγουρα όμως υπάρχουν και άλλοι λόγοι που σε οδηγούν στην μανιοκατάθλιψη:


1. Ο εγκέφαλος του ανθρώπου που πάσχει από μανιοκατάθλιψη είναι διαφορετικός, αποφαίνονται οι ειδικοί, επισημαίνοντας ότι αυτό το άτομο χάνει μεγαλύτερες ποσότητες φαιάς ουσίας καθώς περνούν τα χρόνια.

2. Ο κίνδυνος να εκδηλώσει κάποιος διπολική διαταραχή αυξάνεται όταν πάσχει από: αγχώδη διαταραχή, μετατραυματικό στρες ή φοβία. Το ίδιο όμως μπορεί να συμβεί όταν ζεις έντονα στρεσογόνες εμπειρίες, όπως μια απώλεια.

3. Το αλκοόλ ή η χρήση ουσιών είναι συχνά το καταφύγιο για κάποιον που έχει βιώσει μια τραυματική εμπειρία ή έχει περάσει από ένα επεισόδιο βαριάς κατάθλιψης. Γεγονός που σαφώς εντείνει το πρόβλημα και σε καμία περίπτωση δεν το λύνει.

Εάν κι εσύ βιώνεις μια πολύ δύσκολη συναισθηματική κατάσταση, μην την αφήνεις να σε παρασύρει σε σκοτεινά νερά. Ζήτησε τη βοήθεια ενός ειδικού και βγες στο φως όσο πιο σύντομα μπορείς.

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ