2018-04-06 18:54:32
Φωτογραφία για Πεντάγωνο: Οι έξι κινήσεις για αναβάθμιση του Στρατού υπό τον φόβο θερμού επεισοδίου
Συναγερμός έχει σημάνει στο Πεντάγωνο προκειμένου να αντιστραφεί άμεσα η εικόνα που παρουσιάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, σε μια περίοδο κρίσιμη για τα εθνικά θέματα.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας Τα Νέα, το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει οι δημόσιες τοποθετήσεις κυρίως πρώην στρατιωτικών για τη λήψη άμεσων μέτρων, που θα αντιμετωπίζουν τη γήρανση αφενός και αφετέρου τη μείωση του Ελληνικού Στρατού.

Μεταξύ αυτών η αύξηση της στρατιωτικής θητείας, ώστε να αντιμετωπιστεί η ολοένα αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν πηγές στην εφημερίδα, μια επέκταση της θητείας κατά τρεις μήνες στον Στρατό Ξηράς θα συνεισέφερε στην αύξηση του δυναμικού κατά μόλις 8-10% και αυτό σε βάθος χρόνου.

Γι' αυτό τα Επιτελεία του στρατού Ξηράς, του ναυτικού και της Αεροπορίας, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα,  προτείνουν ένα συνολικό σχέδιο που θα περιλαμβάνει υποχρεωτική θητεία στα 18, εθελοντική στράτευση γυναικών, προσλήψεις  Επαγγελματιών Οπλιτών, διευθέτηση των ανυπότακτων που υπολογίζονται σε 30.000 και, τέλος, προετοιμασία της κοινωνίας για την αναγκαιότητα των παραπάνω μέτρων.

Όπως πάντως αναφέρει το δημοσίευμα, η ηγεσία του υπ. Εθνικής Άμυνας, σύμφωνα μ ε πληροφορίες, δεν προτίθεται στην  παρούσα τουλάχιστον φάση, να προχωρήσει σε αύξηση της θητείας ούτε και σε προσλήψεις ΕΠΟΠ.

ΠΗΓΗ: http://www.newmoney.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ