2018-04-07 11:47:08
Φωτογραφία για Πάτρα:Στα νοσοκομεία τα πιο πολλά αδέσποτα
Σε περίπου 25 περιπτώσεις αδέσποτων ζώων έχει παρέμβει η κτηνίατρος που συνεργάζεται με τον Δήμο Πατρέων στο διάστημα των τελευταίων ημερών, πραγματοποιώντας στειρώσεις και παροχή ιατρικής φροντίδας σε τραυματισμένα ζώα. Η κατεύθυνση που έχει δώσει ο Δήμος στην κτηνίατρο είναι να ρίξει το βάρος της σε περιοχές και σημεία που έχουν έντονο κοινωνικό ενδιαφέρον (νοσοκομεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα κ.ά.).

ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ - pelop.gr

Οπως δήλωσε στην «Π» η κτηνίατρος Γκέλυ Νάκου, οι περιοχές και τα σημεία που έχει επέμβει είναι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας και το Πανεπιστήμιο, το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, το Νοσημάτων Θώρακος, το ΤΕΙ κ.ά.. Οι κλήσεις που έχει δεχθεί για να επιληφθεί αφορούν περιπτώσεις αδέσποτων που έχουν εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες τους και άλλα που χαρακτηρίζονται «επιθετικά» από τους πολίτες που επικοινώνησαν μαζί της. Η ίδια μας είπε ότι σε κάποιες περιπτώσεις η ανησυχία των πολιτών ήταν υπερβολική, καθώς τα ζώα δεν ανήκαν στην κατηγορία των επιθετικών αλλά η συμπεριφορά τους οφειλόταν στην άγνοια βασικών κανόνων προσέγγισης εκ μέρους των ανθρώπων.


Τα περιστατικά που επιλήφθηκε σε εξωτερικούς χώρους νοσοκομείων σχετίζονται κυρίως με αλόγιστες γέννες αδέσποτων και προχώρησε σε στειρώσεις, προσπαθώντας να αμβλύνει το πρόβλημα. Η περισυλλογή των ζώων έγινε από συνεργείο της συνεργαζόμενης κτηνιάτρου και η μεταφορά τους πραγματοποιήθηκε με τις ειδικές συνθήκες που προβλέπονται γι' αυτές τις περιπτώσεις. Η πλειοψηφία των περιπτώσεων αφορούσε σε στειρώσεις ενώ σε άλλες τρεις παρασχέθηκε φροντίδα σε ζώα που τραυματίστηκαν από αυτοκίνητα.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ