2018-04-09 21:42:01
Φωτογραφία για Σπεύδουν στο χρυσό οι επενδυτές - Υποχωρεί το πετρέλαιο
Ασφαλές "καταφύγιο" το πολύτιμο μέταλλο εν μέσω μεγάλων απωλειών στη Wall Street - Τα γεωπολιτικά ρίχνουν το πετρέλαιο

Σημαντικά κέρδη καταγράφει ο χρυσός, ο οποίος ανακτά την "αίγλη" του καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε μεγάλες ρευστοποιήσεις στα χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης.

Ο τεχνολογικός κλάδος βρέθηκε εκ νέου υπό πίεση σήμερα, καθώς η Amazon βρέθηκε ξανά στο στόχαστρο του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, κατηγορώντας την ότι δεν καταβάλλει αρκετούς φόρους και ότι λαμβάνει αδικαιολόγητα φθηνές χρεώσεις από την Αμερικανική Υπηρεσία Ταχυδρομείων. Στο επίκεντρο βρίσκεται και ο εμπορικός πόλεμος μετάξυ Τραμπ-Κίνας.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, το πολύτιμο μέταλλο αυξήθηκε κατά 1,4% ή 18,50 δολ., στα 1.345,80 δολ. ανά ουγγιά.

Την ίδια ώρα, το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,1% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα στο 1,23 δολ., ενώ το αμερικανικό νόμισμα υποχωρούσε κατά 0,6% έναντι του γιεν, στα 105,7 γιεν.


Υπενθυμίζεται ότι στο σύνολο της περασμένης εβδομάδας, ο χρυσός υποχώρησε κατά 2,1%, ενώ στο α’ τρίμηνο του 2018 ενισχύθηκε κατά 0,7%, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.

Πτώση για πετρέλαιο

Πτώση της τάξης του 3% σημείωσε το αμερικανικό ελαφρύ αργό (WTI) στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς οι γεωπολιτικές ανησυχίες φαίνεται να φοβίζουν τους επενδυτές και να τους οδηγούν σε ρευστοποιήσεις.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο όγκος συναλλαγών στην αγορά πετρελαίου ήταν περιορισμένος, καθώς αρκετές δυτικές αγορές παρέμειναν κλειστές, λόγω του Πάσχα των Καθολικών.

Πτώση κατά 1,93 δολάρια ή 3% για το προθεσμιακό συμβόλαιο του αμερικανικού αργού στα 63,01 δολάρια.

Σε ανάλογη πορεία κινήθηκε και το προθεσμιακό συμβόλαιο για το Brent, με απώλειες 1,59 δολαρίων ή 2,3% στα 67,75 δολάρια.

Η ένταση μεταξύ Σ. Αραβία και Ιράν –δύο κορυφαίων μελών του ΟΠΕΚ- μοιάζει να υποχωρεί, γεγονός που καθιστά λιγότερο επιθετικούς τους traders.

«Χωρίς να υπάρχει κάποιο σημαντικό γεγονός, κανένας καταλύτης, είναι φυσικό να υπάρχει πτώση στην αγορά», εκτίμησε, μιλώντας στο CNBC, ο John Kilduff, επικεφαλής και ιδρυτής του ενεργειακού hedge fund, Again Capital.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ