2012-05-31 16:51:06
Φωτογραφία για Ο Παπαδημούλης διαψεύδει το σχέδιο Τσίπρα για την Οικονομία
To νέο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που θα ανακοινωθεί την Παρασκευή, δεν έχει καμία σχέση με αυτό που έκανε το γύρο του διαδικτύου χτες, δήλωσε σήμερα ο βουλευτής του κόμματος, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Μιλώντας στον Βήμα FM, ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι το κείμενο αυτό ήταν ανώνυμο και δεν δεσμεύει τον ΣΥΡΙΖΑ. To νέο πρόγραμμα θα είναι επικαιροποιημένο και πιο συγκεκριμένο από ότι το πρόγραμμα που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 6ης Μαΐου, καθως είναι άλλες «οι απαιτήσεις ενός προγράμματος ενός κόμματος που διεκδικεί την πρωτιά στις εκλογές και επομένως το ενδεχόμενο να είναι ο κορμός της επόμενης κυβέρνησης».

Μιλώντας για το κείμενο που κυκλοφόρησε χτες από το tovima.gr ως «πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ», ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε ότι το κείμενο αυτό δεν ήταν καν «προσχέδιο του προγράμματος. Είναι ένα κείμενο που έχει την ευθύνη ενός συντάκτη, δεν είναι συλλογικό, δεν μας δεσμεύει συλλογικά και δεν έχει καμία σχέση με το πρόγραμμα που θα παρουσιάσουμε, το οποίο θα είναι πληρέστατο, αναλυτικότερο και συλλογικά επεξεργασμένο. Είναι ένα κείμενο ανώνυμο και δε συνηθίζω να σχολιάζω δημοσίως ανώνυμα κείμενα που δεν είναι συλλογικά».


Το νέο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει ως στόχο να απαλλάξει την Ελλάδα «από τη θηλιά τη θανάσιμη του Μνημονίου που οδηγεί στη χρεοκοπία και με μαθηματική ακρίβεια στη δραχμή» ενώ θα δίνει ένα «σχέδιο ανάπτυξης, ανασυγκρότησης της πραγματικής οικονομίας και της διοίκησης και δημοσιονομικού νοικοκυρέματος με δικαιοσύνη και αποτελεσματικότητα».

Μιλώντας για την έξοδο από το Μνημόνιο και την παραμονή στο ευρώ, ο κ. Παπαδημούλης είπε ακόμα ότι βλέπει «μια κινητικότητα στον ευρωπαϊκό χώρο, που ξαναβάζει στο τραπέζι της συζήτησης το σύνολο των πραγμάτων, όχι μόνο γιατί το Μνημόνιο στην Ελλάδα πεθαίνει και παίρνει μαζί του και τους υποστηρικτές του αλλά και γιατί 20 από τις 23 χώρες που δανείζονται πια στην Ευρώπη δεν δανείζονται με επιτόκια χαμηλά της αγοράς. Το συμπέρασμά μου είναι ότι αν η χώρα αποκτήσει μια κυβέρνηση ικανή να βάλει στο τραπέζι, που εκ των πραγμάτων «στρώνεται» στην Ευρώπη, τα ζητήματα της ρύθμισης του χρέους, της ανάπτυξης, του δημοσιονομικού νοικοκυρέματος, μπορούμε να πετύχουμε πολύ καλύτερες ρυθμίσεις για τη χώρα στην οικονομία».

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει το νέο πρόγραμμά του την Παρασκευή στις 12.00.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ