2018-04-10 17:30:37
Φωτογραφία για Αγοράστε ρούχα την κατάλληλη εποχή
Πότε αγοράζετε ρούχα; Υπάρχουν πολλές απαντήσεις σ’ αυτή την ερώτηση. Η πιο λογική είναι… όταν έχουμε λεφτά στο πορτοφόλι. Η δεύτερη, όταν νιώθουμε ότι πρέπει να ακολουθήσουμε τη μόδα. Η τρίτη, όταν αλλάζει ο καιρός και πραγματικά τα χρειαζόμαστε.

Δυστυχώς για εμάς, όμως, ολόκληρη η βιομηχανία ρούχων έχει στηθεί πάνω ακριβώς σ’ αυτές τις τρεις παραμέτρους.

 Γι’ αυτό θα διαπιστώσετε ότι τα καταστήματα ρούχων ανεβάζουν τις τιμές τις περιόδους που αισθάνονται ότι υπάρχει χρήμα (π.χ. στην αρχή κάθε μήνα ή τα Χριστούγεννα, για όσους παίρνουν ακόμα το δώρο…), τις πρώτες εβδομάδες κάθε σεζόν όπου λανσάρονται οι καινούργιες τάσεις και στις αλλαγές των εποχών για τα καλοκαιρινά ή χειμωνιάτικα είδη.

Αν πάμε κόντρα σ’ αυτές τις τάσεις εννοείται ότι θα βρούμε τα ρούχα που μας ενδιαφέρουν σε πολύ χαμηλές τιμές, έως και εξωφρενικά χαμηλότερες, αν περιμένουμε λίγο. 

Αν δεν είμαστε fashion-victims, αλλά καταναλωτές που ενδιαφερόμαστε για ρούχα που μας ταιριάζουν, λίγη υπομονή μπορεί να σώσει πολλά ευρώ από το πορτοφόλι μας.

Η καλύτερη ημερομηνία για να αγοράσετε ρούχα (εκτός, εννοείται, από τις περιόδους των εκπτώσεων) είναι η… 27η Δεκεμβρίου! Ο λόγος, προφανής: Ο κόσμος παραδοσιακά κάνει τα ψώνια του πριν τα Χριστούγεννα, η καταναλωτική μανία φτάνει στα ύψη και οι μαγαζάτορες συνήθως θεωρούν ότι κλείνουν το τζίρο τους για το μήνα το μεσημέρι της παραμονής.

 Οποιοσδήποτε πελάτης μπει στο μαγαζί ως το τέλος του χρόνου θεωρείται έξτρα κέρδος, οπότε είναι πολύ πιο διαλλακτικοί στο να κατεβάσουν τις τιμές, ακόμα και να προσφέρουν το ρούχο στην τιμή της έκπτωσης (που ξεκινάει παραδοσιακά στις 15 Ιανουαρίου).

Για να αγοράσουμε ένα παλτό ή ένα τζάκετ ο καλύτερος μήνας είναι ο Ιανουάριος, ειδικά η πρώτη εβδομάδα του μήνα. 

Εκτός του ότι όποιος θέλει χοντρά ρούχα τα έχει ήδη προμηθευτεί, ο καταστηματάρχης δεν έχει χρονικά κοντά του την περίοδο των εκπτώσεων που του δημιουργεί την προσδοκία κέρδους, βλέπει άδεια τα ταμεία του και μπορεί να σας κάνει την καλύτερη δυνατή έκπτωση, ακόμα και μέσα στην εορταστική περίοδο.

Για αθλητικά παπούτσια ο Νοέμβριος και ο Απρίλιος είναι οι καλύτεροι μήνες. Νοέμβριος επειδή έχουν εξασθενήσει πια οι πωλήσεις σπορ παπουτσιών από μαθητές ή ενήλικες που έχουν αποφασίσει να χάσουν τα καλοκαιρινά τους κιλά με τζόγκινγκ ή άλλες αθλητικές δραστηριότητες. Απρίλιος επειδή εκείνη την περίοδο η προσοχή των υποδηματοποιείων βρίσκεται στην προετοιμασία για τα καλοκαιρινά παπούτσια και τα αθλητικά θεωρούνται τελείως εκτός περιόδου.

Για τον ανδρικό πληθυσμό τα πιο φτηνά κοστούμια πωλούνται τον Ιανουάριο και στο τέλος Ιουνίου. Τον Ιανουάριο λόγω κρύου ακόμα και όσοι πρέπει να ντύνονται καθημερινά καλά στρέφονται σε πουλόβερ και οι πωλήσεις των κοστουμιών πέφτουν παραδοσιακά κατά 20%. Για την καλοκαιρινή περίοδο είναι… περιττή η επεξήγηση, όταν στην Ελλάδα σκάει ο τζίτζικας κανείς δεν ενδιαφέρεται να αγοράσει κοστούμι, ακόμα και καλοκαιρινό.

Στις αγορές τζιν ο καλύτερος μήνας είναι ο Οκτώβριος. Τον Σεπτέμβριο όλοι τρέχουν να αγοράσουν για τα παιδιά τους και οι φοιτητές για να είναι έτοιμοι για τις εξορμήσεις στην επαρχία. Έναν μήνα αργότερα οι αγορές των παντελονιών παραδοσιακά μειώνονται πολύ, και οι τιμές επίσης.

Οσο για τα μαγιό, ο καλύτερος μήνας είναι ο Σεπτέμβριος. Τότε είναι που οι καταστηματάρχες φοβούνται ότι το στοκ που έχουν θα τους μείνει όλο το χειμώνα και το δίνουν όσο-όσο, ακόμα και στη μισή τιμή που θα το αγοράζατε τον Μάιο-Ιούνιο. Μπορείτε να βρείτε τιμές ακόμα και κάτω από τις εκπτώσεις. Για να καταπολεμήσετε την ανάγκη να φορέσετε καινούργιο μαγιό κάθε καλοκαίρι αγοράστε ένα το Σεπτέμβριο και… ξεχάστε το μέχρι τον επόμενο Μάιο, ακόμα κι αν είστε χειμερινοί κολυμβητές. 

Και του χρόνου καινούργιο θα είναι το μαγιό αν δεν το έχετε φορέσει.

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ