2018-04-10 19:01:22
Φωτογραφία για Όλη η αλήθεια για τα κονδυλώματα
Ο ιός HPV συχνά αποκαλείται ως ο ιός που καταστρέφει τις σχέσεις, καθώς τίθεται θέμα εμπιστοσύνης και πίστης μεταξύ των συντρόφων.

Η παρουσία του ιού HPV, εκτός του ότι προκαλεί ανησυχία όσον αφορά την σύνδεσή του με καρκινογενέσεις, συγχρόνως αποτελεί σημείο ψυχολογικού προβληματισμού σε ένα ζευγάρι. Δυστυχώς συχνά οι σχέσεις κλονίζονται, λόγω έλλειψης σωστής ενημέρωσης για τον τρόπο μετάδοσης του ιού και εμφάνισής του.

Ανησυχείτε πως σας απατά ο σύντροφός σας, καθώς πιστεύετε πως τα κονδυλώματα σας τα έχει μεταδώσει ο ερωτικός σας σύντροφος. Και όμως, είναι πολύ πιθανό να έχετε άδικο. Μπορεί να είστε φορέας του ιού HPV και να μην το ξέρετε, αν δεν έχετε εμφανίσει ποτέ ως τώρα κονδυλώματα.

Η αμφιβολία εισβάλλει και επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογία, οδηγώντας συχνά σε παρεξηγήσεις χωρίς πραγματική ουσία. Κάποιος μπορεί να έχει κολλήσει τον ιό, να γίνει φορέας της νόσου και να εκδηλώσει τα συμπτώματα, δηλαδή τα κονδυλώματα, αρκετά χρόνια αργότερα.


Ο ιός των κονδυλωμάτων μπορεί να παραμείνει ανενεργός για μεγάλο διάστημα στον οργανισμό, χωρίς κανένα σύμπτωμα και κάποια στιγμή να ξανακάνει την παρουσία του αισθητή. Αν βρίσκεστε σε σταθερή μονογαμική σχέση, δεν υπάρχει κανένας λόγος να κατηγορήσετε τον σύντροφό σας.

Είναι αδύνατον να καθοριστεί η ακριβής στιγμή που μεταδόθηκε ο ιός. O χρόνος που μεσολαβεί από την επαφή με τον ιό μέχρι την εκδήλωσή του κυμαίνεται από μερικούς μήνες μέχρι αρκετά χρόνια. Τα συμπτώματα, δηλαδή τα κονδυλώματα, μπορεί να εμφανιστούν σε ανύποπτο χρόνο, όταν το ανοσοποιητικό σύστημα είναι ασθενές και δεν μπορεί να αποτρέψει την εκδήλωση του ιού.

Είναι σημαντικό οι σύντροφοι να αντιληφθούν πως η εξαπόλυση κατηγοριών περί εξωσυζυγικής σχέσης δεν ευσταθεί, και να επικεντρωθούν στη θεραπεία.

Τα ερωτήματα «πότε κόλλησα», «πώς» και «από ποιόν» βασανίζουν άσκοπα τους συντρόφους και δεν έχουν απάντηση. Αν διαγνωστείτε με κονδυλώματα, είναι εξαιρετικά σημαντικό να ενημερώσετε άμεσα το σύντροφό σας για να εξεταστεί και να ακολουθήσει ενδεχομένως παράλληλα θεραπεία αν τυχόν βρεθούν βλάβες.

Μην επαναπαύεστε επειδή τηρείτε τον κανόνα του προφυλακτικού. Η χρήση του προφυλακτικού προστατεύει σε μεγάλο βαθμό αλλά όχι εντελώς, διότι ο ιός μεταδίδεται από την επαφή δέρματος με δέρμα. Άρα τα σημεία των γεννητικών οργάνων που είναι ακάλυπτα, μπορούν εύκολα να μεταδώσουν τον ιό.

Οι γυναίκες είναι ψυχολογικά πιο ευάλωτες από τους άνδρες στην εμφάνιση των κονδυλωμάτων καθώς εκτός από τα αρνητικά συναισθήματα που προκαλούνται και επηρεάζουν τη σεξουαλική ζωή και τη σχέση τους, υπάρχει πιο έντονος ο φόβος για την υγεία τους, και συγκεκριμένα για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Τα κονδυλώματα όμως από μόνα τους δεν συντελούν σε καρκινογένεση. Απαιτούνται και άλλες παράμετροι, οι οποίες όμως όταν τα κονδυλώματα διαγνωστούν και θεραπευτούν έγκαιρα, δεν αποτελούν κίνδυνο. Οι γυναίκες στις οποίες ανιχνεύεται η λοίμωξη HPV δεν πρέπει να θεωρούν δεδομένο πως θα αναπτύξουν κακοήθεις βλάβες.

Το 80% του σεξουαλικά ενεργού πληθυσμού έχει νοσήσει το λιγότερο μια φορά στη ζωή του από κονδυλώματα, και ευτυχώς η διάγνωση και θεραπεία είναι πολύ εύκολη και γρήγορη. Με το HPV DNA test γίνεται ταυτοποίηση του τύπου του ιού έτσι ώστε να ελεγχθούν τυχόν τύποι ύποπτοι για καρκινογενέσεις, ενώ η πλέον δραστική και αποτελεσματική θεραπεία είναι η αφαίρεση με χειρουργικό λέιζερ διοξειδίου του άνθρακα.

Με τη μέθοδο της εξάχνωσης, όλα τα υπάρχοντα κονδυλώματα εξαλείφονται σε μια συνεδρία, χωρίς χρόνο αποθεραπείας, χωρίς σημάδια και, το σημαντικότερο, χωρίς κίνδυνο επανεμφάνισης. Ο τακτικός έλεγχος είναι επιβεβλημένος διότι υπάρχει περίπτωση να εμφανιστούν νέες βλάβες σε άλλα σημεία του δέρματος. Ο δερματολόγος-αφροδισιολόγος θα σας ζητήσει επανεξέταση μετά σε είκοσι ημέρες από την αφαίρεση με λέιζερ για να βεβαιωθεί πως δεν έχουν παρουσιαστεί νέα κονδυλώματα.

Μην αμελείτε την υγεία σας και προστατευτείτε τόσο εσείς όσο και ο σύντροφός σας ακολουθώντας τις συμβουλές του ιατρού. Αν έχετε την παραμικρή υποψία πως πάσχετε από τον ιό των κονδυλωμάτων, προχωρήστε άμεσα σε προληπτική δερματολογική εξέταση. Αν διαγνωστεί η νόσος των κονδυλωμάτων, πρέπει να υπάρξει αποχή από τις σεξουαλικές επαφές έως ότου αφαιρεθούν οι βλάβες και εξαλειφθεί πλήρως η μόλυνση.

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Οι νόμοι του Μέρφυ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Οι νόμοι του Μέρφυ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ