2018-04-11 10:36:35
Φωτογραφία για Tο νερό που βράζουν τα μακαρόνια είναι “βάλσαμο” για τα πόδια των δρομέων!
Τα μακαρόνια είναι ένα από τα αγαπημένα φαγητά των αθλητών και κυρίως των δρομέων Ειδικά σε περιόδους προετοιμασίας μαγειρεύονται με διάφορους τρόπους, προκειμένου να παρέχουν δυνάμεις, οι περισσότεροι τα θεωρούν το καλύτερο… καύσιμο. Τι γίνεται, όμως, με το νερό που βράζουν τα μακαρόνια;

Κανόνες και τρόποι Οι κανόνες αναφορικά με τους υδατάνθρακες, αν και συνεχώς εμπλουτίζονται και αλλάζουν, παραμένουν σταθεροί στο γεγονός ότι τα μακαρόνια είναι μια τροφή απαραίτητη, αρκεί φυσικά να υπάρχει πρόγραμμα και μέτρο.

Υπάρχουν δεκάδες τρόποι να απολαύσει κανείς τη μακαρονάδα του. Ακόμα και να τη συνδυάσει με πρωτεΐνες  ώστε η κατανάλωσή τους να λειτουργήσει και σαν αποκατάσταση για τους μύες.

Αυτό που σίγουρα κάνουν οι περισσότεροι και είναι λάθος, είναι είναι ότι πετάνε το νερό μέσα στο οποίο τα μαρόνια έχουν βράσει.

Γιατί είναι λάθος;

Αρκετοί είναι εκείνοι που γνωρίζουν ότι το νερό από τα μακαρόνια περιέχει άμυλο. Το άμυλο που έχει απελευθερωθεί στο νερό των ζυμαρικών λειτουργεί ως γαλακτωματοποιητής και πυκνωτής. Αυτό σημαίνει ότι αν προστεθεί στη σάλτσα, θα σας δώσει ένα πιο νόστιμο και πιο κρεμώδες αποτέλεσμα. Υπάρχει, όμως, και άλλος λόγος, ειδικά για τους δρομείς.


Ανακουφιστικό ποδόλουτρο!

Αν κρατήσετε το νερό στην κατσαρόλα, όταν γυρίσετε από το τρέξιμό σας, μπορείτε να το ζεστάνετε για να είναι χλιαρό και να κάνετε ένα απολαυστικό ποδόλουτρο πριν μπείτε στο μπάνιο! Η θερμότητα σε συνδυασμό με τα μεταλλικά στοιχεία θα σας απαλύνει τους πόνους και ταυτόχρονα θα βοηθήσει στο να μη δημιουργούνται μύκητες και λοιμώξεις!
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ