2018-04-11 12:01:06
Φωτογραφία για Η παράδοξη γυναικεία στρατηγική για να κερδίσει το αντίθετο φύλο
Πολλά μπορεί να σκαρφιστεί μια γυναίκα προκειμένου να κατακτήσει το αντικείμενο του πόθου της, από το να κάνει δραστικές αλλαγές στην εξωτερική της εμφάνιση μέχρι να πει ψέματα για τα δήθεν κοινά τους ενδιαφέροντα.

Ερευνητές που μελετούν την ανθρώπινη σεξουαλικότητα ανακάλυψαν όμως και μία ακόμη στρατηγική, κάπως παράδοξη ομολογουμένως, που εφαρμόζει μια γυναίκα προκειμένου να κερδίσει έναν άντρα.

Αυτή, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Evolutionary Psychological Science, δεν είναι άλλη από το... κουτσομπολιό!

Αν και οι ερευνητές διευκρινίζουν ότι γυναίκες και άντρες κουτσομπολεύουν εξίσου, διευκρινίζουν ότι το «ωραίο φύλο» το κάνει συχνότερα για να βγάλει από τη μέση τον... ανταγωνισμό. 

Με άλλα λόγια, οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να κακολογήσουν ή να επικρίνουν μια άλλη γυναίκα που επιθυμεί ερωτικά τον ίδιο άντρα με εκείνες.


Οι γυναίκες, διαπίστωσαν οι ερευνητές, σχολιάζουν επίσης πιο συχνά την εμφάνιση μιας άλλης γυναίκας, ενώ οι άντρες εστιάζουν στα χρήματα, στο κύρος ή στις αθλητικές επιδόσεις όταν κουτσομπολεύουν έναν άλλο άντρα.

Όπως αναφέρει ο επικεφαλής της μελέτης, Άνταμ Ντέιβις, από το Πανεπιστήμιο της Οττάβα στον Καναδά, το κουτσομπολιό αποτελεί μια άκρως εξελιγμένη κοινωνική δεξιότητα και μια συνήθη τακτική ανταγωνισμού μεταξύ των δύο φύλων. Το θεωρεί λοιπόν αναγκαίο στις διαπροσωπικές σχέσεις και όχι ελάττωμα του χαρακτήρα.

Οι επιστήμονες γενικώς συμφωνούν ότι το κουτσομπολιό είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να μάθει κανείς περισσότερες πληροφορίες για άλλους ανθρώπους, καθώς και μια μέθοδος εξερεύνησης των «αντιπάλων» του και αμφισβήτησης των ικανοτήτων τους ή και δυσφήμησής τους, ιδιαίτερα όταν όλα αυτά συμβαίνουν στο άκρως ανταγωνιστικό πεδίο των ερωτικών σχέσεων.

«Τα ευρήματα της μελέτης αποδεικνύουν ότι τελικά το κουτσομπολιό συνδέεται στενά με την αναζήτηση συντρόφου και δεν είναι απλώς ένα μειωτικό στερεότυπο για το γυναικείο φύλο» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ντέιβις.

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ