2018-04-11 15:40:48
Φωτογραφία για Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ ΔΥΟ ΓΡΑΜΜΕΣ
«Πέρασε πάνω από μία ημέρα από το περιστατικό στη Ρω και επίσημη ανακοίνωση από την κυβέρνηση δεν έχει υπάρξει, είτε από το ΥΠΕΘΑ, είτε από το Μέγαρο Μαξίμου, παρά μόνο διαρροές», δήλωσε ο τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας, σημειώνοντας ότι «η πολιτική των διαρροών είναι ανεύθυνη πολιτική». Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ την Τετάρτη, ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι «ειδικά σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές, η ευθύνη είναι εμφανής και επιμερίζεται σε αυτούς που ασκούν εξουσία».

Σημείωσε επίσης ότι «δεν μπορώ να ερμηνεύσω γιατί δεν υπάρχει μία επίσημη, καθαρή και ενιαία θέση για το περιστατικό στη Ρω και την αντιμετώπισή του. Αν ακολουθήθηκαν οι κανόνες εμπλοκής, καλώς ακολουθήθηκαν, καλώς απάντησε η φρουρά πάνω στη Ρω και ο ελληνικός λαός οφείλει να το γνωρίζει. Βλέπουμε όμως διχογνωμία στις απόψεις και τις θέσεις που διαρρέει το ΥΠΕΘΑ δια της πολιτικής και στρατιωτικής του ηγεσίας από το Μέγαρο Μαξίμου». 


Όπως συμπλήρωσε: «Αυτό είναι πολύ προβληματικό σε καιρό κρίσης. Γιατί όταν συμβεί κάτι σοβαρό, το οποίο απεύχομαι, τότε η εντολή πρέπει να είναι μία και να ακολουθείται κάθετα σε όλη τη δομή του στρατεύματος». «Σε θέματα εθνικής κυριαρχίας και στον τρόπο που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τις προκλήσεις από την Τουρκία, δεν χωρούν δύο γραμμές», συνέχισε ο κ. Κικίλιας.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι έχει αποφασίσει να λειτουργεί με μυστική διπλωματία. Είπε επίσης ότι «δεν θα θέλαμε τη χρήση του ονόματος της Μακεδονίας, ούτε παραγώγου του. Αξιολογούμε ως πολύ σημαντικά τα θέματα του αλυτρωτισμού, του μακεδονικού Έθνους, της μακεδονικής γλώσσας, της μακεδονικής ταυτότητας, των διαβατηρίων τους, των σχολικών βιβλίων τους. Δεν είναι υπέρ των εθνικών μας συμφερόντων να "σαλαμοποιηθούν" όλα αυτά».

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ