2018-04-12 10:22:51
Φωτογραφία για Ο Τόσκας ανακοινώνει γενναίες αποδεσμεύσεις αστυνομικών από στόχους με σύμμαχο τον ... Μητσοτάκη
Στο bloko.gr σχεδόν το τελευταίο μήνα αφιερώσαμε άρθρα και πληροφορίες για την φαγέδαινα στο σώμα της αστυνομίας που συνιστά η φύλακη των στόχων και η ακινητοποίηση των

δυνάμεων κρούσης της ΕΛΑΣ (ΟΠΚΕ- ΔΙΑΣ) σε στατικές φυλάξεις.

Και σημειώναμε μεταξύ άλλων, ότι χάθηκε ο συνταγματικός προσανατολισμός σύνθεσης και καθήκοντος που οιονεί ήταν υπέρ της ασφάλειας του πολίτη. Καταγράψαμε  τα σημεία εγκιβωτισμού των αστυνομικών και των δύο ομάδων και στηλιτεύσαμε το γεγονός της φύλαξης υπουργών με ευάριθμους (πολύ πέραν του αυτονόητου) αστυνομικών, που αντιστοιχούν στη δύναμη δύο και τριών αστυνομικών τμημάτων, οι περιοχές αρμοδιότητας των οποίων σφαδάζουν υπό το άγος της εγκληματικότητας που απειλεί τη ζωή και την περιουσία του πολίτη. Σε κάποιες περιπτώσεις δε, γίναμε αγωγός της αγανάκτησης που ξεχείλιζε από αξιωματικούς και χαμηλόβαθμους για τη μετατροπή της αστυνομίας σε σεκιούριτι φύλαξης πολιτικών, οικονομικών παραγοντων, δικαστικών και δημοσιογράφων.


Πληροφορίες του bloko.gr σημειώνουν ότι επιτέλους σήμερα αναμένεται η ανακοίνωση από τον κ. Τόσκα για τη γενναία αποδέσμευση αστυνομικών- κατά συνθήκη ορντινάτσες από προνομιούχους primus inter pares μέσα στην κοινωνία των πολιτών και αυτή τη φορά φαίνεται ότι επικοδόμημα δεν θα είναι σαθρό όπως όλες τις προηγούμενες, που η αποδέσμευση αποδείχτηκε εφήμερη φενάκη.

Και σ' αυτό ο κ. Τόσκας διαθέτει πλέον έναν πολύ ισχυρό σύμμαχο. Τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Γιατί ποιος θα μπορέσει λόγο αντίδρασης όταν το επίχειρημα είναι ότι ο τέταρτος κατά σειρά πολιτειακός παράγοντας αποδεσμεύει το 20% της προσωπικής φρουράς του και 40 αστυνομικούς της ΔΙΑΣ από τη φύλαξη του πολιτικού γραφείου του και αυτών του κόμματος;

Σήμερα λοιπόν αναμένεται η ανακοίνωση από τον κ. υπουργό της αποδέσμευσης μεγάλου αριθμού αστυνομικών από στόχους και μέτρα και αύριο η φυσική ηγεσία θα παρουσιάσει στο σύνολο του το ανακαθορισμένο από τη ΓΑΔΑ σχέδιο αστυνόμευσης του κέντρου και των περιοχών με αυξημένα ποσοστά ενδημικής και μη εγκληματικότητας.

του Γιώργου Καραϊβάζ
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ