2018-04-12 11:11:53
Φωτογραφία για ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Δεν επιχαίρω για μία ακόμη δικαίωση μου για ΧΥΤΑ Παλαίρου, αλλά στενοχωριέμαι και ανησυχώ πολύ για το πανέμορφο τόπο μας! -Η πολιτική υποκρισία χωρίς όρια από το Δήμαρχο κ. Αποστολάκη και τον επικεφαλή της Μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Φερεντίνο είναι προφανής!
  -Δεν επιχαίρω για μία ακόμη δικαίωση μου. Στενοχωριέμαι και ανησυχώ πολύ για το πανέμορφο τόπο μας.

  -Φώναζα, έγραφα συνεχώς. Με τη μεταφορά των σκουπιδιών από το Πύργο και την Αρχαία Ολυμπία ανοίγει ο Ασκός του Αιόλου. Θα μεταφερθούν σκουπίδια από παντού έλεγα και έγραφα.... 

 -ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΧΥΤΑ στη περιοχή μας. ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΙΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ. 

   -Η παραπέρα μεταφορά σκουπιδιών από τη περιοχή του Αιγίου και της ευρύτερης περιοχής συνιστά Τεράστια περιβαλλοντική επίπτωση και τροχοπέδη στην ανάπτυξη της περιοχής.

   -Συνεπώς ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΥΤΗ και ΕΙΣΗΓΟΥΜΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

    -Καλώ τους Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας της Παλαίρου να ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ από τη παράταξη του Δημάρχου κ. Αποστολάκη. Είναι η μόνη πολιτική κίνηση που θα αναγκάσει το Δήμαρχο κ. Αποστολάκη ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ. Τα υπόλοιπα είναι λόγια του αέρα..... 


ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ  ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ  ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.

ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

     ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ από συστάσεως του ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.

     Είμαι στη διάθεση οποιασδήποτε πολιτικής, διοικητικής και άλλης υπηρεσίας της συντεταγμένης πολιτείας να συνδράμω στο έργο της στη κατεύθυνση, γιατί θεωρώ ότι ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ.

Αγαπητοί  Αναγνώστες

     Ο πανέμορφος τόπος μας, ο οποίος αποτελεί θαυμάσια αρμονία βουνού, πεδιάδας, θάλασσας μετατρέπεται σε χωματερή μεγάλου μέρους της Δυτικής Ελλάδας και δεν ξέρει κανείς τι θα προκύψει στο μέλλον.  Την εξέλιξη αυτή την πρόβλεψα όταν στον ορίζοντα δεν φαινόταν τίποτε. 

      Προεκλογικά, μετεκλογικά πολλές φορές είπα και έγραψα ότι η περιοχή μας μετατρέπεται σε χωματερή μεγάλου μέρους της Δυτικής Ελλάδας. Με είπαν γραφικό, τρελό του χωριού και άλλα πολλά. Ας κοιτάξουν τώρα στο καθρέπτη τους και αυτός θα τους απαντήσει. Με απέβαλλαν από την αίθουσα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

      Δεν επιχαίρω για μία ακόμη δικαίωση μου. Στενοχωριέμαι και ανησυχώ πολύ για το πανέμορφο τόπο μας. 

      Αυτοί που με την άφρονα και κοντόμυαλη πολιτική τους κατασκεύασαν τη χωματερή πολυτελείας (και όχι ΧΥΤΑ), αυτοί που τον έθεσαν σε λειτουργία με τεράστιες ελλείψεις και κακοτεχνίες, αυτοί που μετέφεραν τα σκουπίδια από το Πύργο και την Αρχαία Ολυμπία, αυτοί που ευθύνονται για το πρόστιμο 9.000 ευρώ που πληρώσαμε οι Δημότες, αυτοί που είναι έτοιμοι να μεταφέρουν τα σκουπίδια από τη Λευκάδα, αυτοί που είναι έτοιμοι να μεταφέρουν τα σκουπίδια από το Αίγιο και την ευρύτερη  περιοχή του ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗ ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΜΑΥΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.

        Φώναζα, έγραφα συνεχώς. Με τη μεταφορά των σκουπιδιών από το Πύργο και την Αρχαία Ολυμπία ανοίγει ο Ασκός του Αιόλου. Θα μεταφερθούν σκουπίδια από παντού έλεγα και έγραφα. Σχεδόν ικέτευα τους Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Τους είπα έχει περάσει νομοθετική ρύθμιση από τη Βουλή που προβλέπει ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΕ ΟΜΟΡΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ  ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΧΥΤΑ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ. Ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας γελούσαν ειρωνικά, περνούσαν τη χρονική περίοδο τότε των ευτυχισμένων νικητών και ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΑΝ ΤΙΠΟΤΕ...     

      Υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αν ο τότε Αντιδήμαρχος με καταγωγή από τη Πάλαιρο και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας της Παλαίρου αρνούταν την μεταφορά των σκουπιδιών από το Πύργο και την Αρχαία Ολυμπία τότε ποιος Δημοτικός Σύμβουλος θα τολμούσε να συμφωνήσει στη μεταφορά αυτή; 

     Oχι μόνο συμφώνησαν αλλά το θεωρούσαν και κατόρθωμα τους. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα.

         Γνώριζαν οι προηγούμενοι που παρέλαβαν προσωρινά τη χωματερή αυτή πολυτελείας και τον έθεσαν σε λειτουργία  και οι τωρινοί ότι ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΩΣΤΑ.

       Πρώην αποτυχημένε Δήμαρχε και πρώην Πρόεδρε του ΦΟΣΔΑ κ. Σολδάτο μπορείτε να πληροφορήσετε τους Δημότες ποιοι από τη τεχνική υπηρεσία του Δήμου ήταν παρόντες σε αυτή τη διοικητική  παραλαβή του 2012; -Mπορείτε να πληροφορήσετε τους Δημότες γιατί ενώ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ του ΧΥΤΑ τον θέσατε σε λειτουργία;

       Τρανή απόδειξη TΗΣ ΜΗ ΣΩΣΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ  είναι τα αποτελέσματα του ελέγχου  που πραγματοποιήθηκε από τους αρμόδιους της πολιτείας ύστερα από καταγγελία και  δική μου. 

Ιδού τα αποτελέσματα:

1)-Μη ικανοποιητικής απόδοσης της μονάδας επεξεργασίας στραγγισμάτων

2)-Μη χρήσης του μετεωρολογικού  σταθμού

3)-Μη λήψης στοιχείων για τον ολοκληρωμένο έλεγχο των υπόγειων και επιφανειακών υδάτων

4)-Μη λήψης μετρήσεων για το παραγόμενο βιοαέριο.

        Πρόεδρε του ΦΟΣΔΑ κ. Κατσαμπίρη ως πτυχιούχος του Πολυτεχνείου προφανώς αντιλαμβάνεστε τι σημαίνουν τα παραπάνω; -Προφανώς γνωρίζετε τι σημαίνει υδροφόρος ορίζοντας και τι έλεγχος των υδάτων;

        Το τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας πρότεινε στο ΦΟΣΔΑ να προβεί σε σειρά ενεργειών για τη βελτίωση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ και  τη προστασία του περιβάλλοντος. Ο ΦΟΣΔΑ δεν έκανε τα προτεινόμενα και οι Δημότες πληρώσαμε πρόστιμο 9.281,70 ευρώ.

       Το πρόστιμο των 9.281,70 ευρώ πληρώθηκε στις 7/12/2017 στη ΔΟΥ Αγρινίου από το ΦΟΣΔΑ με το χρηματικό ένταλμα πληρωμής 12Α με ΑΔΑ 7ΣΜΩΟΞΚΚ-ΜΟΔ ΚΑΙ  αιτιολογία πληρωμής, Πρόστιμο τμήματος Περιβάλλοντος για το έτος 2016.

      Οι ευθύνες είναι προφανείς για την επιβολή του προστίμου. Η παραπέρα δε διερεύνηση του θέματος είναι μονόδρομος. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.

      Επιπρόσθετα δε έχουμε με το έγγραφο με Αριθ πρωτ 26572/339 και ημερ 27-01-2017 της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας, ΠΕ Αιτ/νιας, Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝ. ΕΡΓΩΝ, Διακοπή προσωρινής και οριστικής παραλαβής και αναστολή έγκρισης πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου "Κατασκευή Χ.Υ.Τ.Α 3ης ΓΕΝ Αιτ/νιας, Αποκατάσταση χωματερής Αμφιλοχίας και Κατασκευής Σ.Μ.Α Αμφιλοχίας, Αποκατάσταση χωματερής Αστακού Σ.Μ.Α Αστακού".

Αγαπητοί αναγνώστες,

παρακαλώ προσέξτε τους λόγους της διακοπής:

  Αντιγράφω από το έγγραφο: "καθόσον, στο εν λόγω πρωτόκολλο (από 24/01/2017) υπάρχουν παρατηρήσεις της Επιτροπής που αφορούν σε ελλείψεις ΚΑΙ ελαττώματα του έργου, που κρίνονται ως ουσιώδη και τα οποία ο ανάδοχος οφείλει να αποκαταστήσει άμεσα, στο πλαίσιο των συμβατικών του υποχρεώσεων κλπ".

Και παρακάτω το ίδιο έγγραφο αναφέρει

  Ο αναγκαστικός σύνδεσμος διαχείρισης στερεών αποβλήτων 3ης Δ.Ε της ΠΕ Αιτ/νιας στον οποίο κοινοποιείται η παρούσα, υποχρεούται, ως χρήστης του έργου, να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του ΧΥΤΑ, σύμφωνα με τους περιβαλλοντικούς όρους και τις προδιαγραφές του έργου και να μας αποστείλει εγκαίρως πρόσφατο αρχείο λειτουργίας του εν θέματι ΧΥΤΑ, προκειμένου να συμβάλει στο έργο της Επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου.

         Ισχυρίζεται ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης ότι το έργο είναι του κράτους και ότι ο Δήμος ουδεμία ευθύνη έχει. Αυτό Δήμαρχε κ. Αποστολάκη είναι προσπάθεια αποφυγής των ευθυνών σας.

        Από τη στιγμή που έγινε η έναρξη της λειτουργίας ο Δήμος συμφώνησε ότι παρέλαβε ΧΥΤΑ σύμφωνα με τις προδιαγραφές (πράγμα που αποδεικνύεται αναληθές) και ότι ο Δήμος είναι υπεύθυνος για τη συντήρηση και λειτουργία του έργου. Υπάρχει κάποιος που διαφωνεί σε αυτό;

       Ερωτώ και σας Δήμαρχε κ. Αποστολάκη μπορείτε να πληροφορήσετε τους Δημότες ποιοι από τη τεχνική υπηρεσία του Δήμου ήταν παρόντες στη διοικητική παραλαβή την αρχική του 2012; 

          Mπορείτε να πληροφορήσετε τους Δημότες γιατί ενώ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ του ΧΥΤΑ τον λειτουργούσατε και εσείς και συμφωνήσατε την μεταφορά των σκουπιδιών από Πύργο και Αρχαία Ολυμπία; -Aν ήταν του κράτους όπως λέτε δεν θα πληρώναμε οι Δημότες το πρόστιμο των 9.281,70 ευρώ.

      Συνεπώς όταν έλεγα και έγραφα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ή με οποιοδήποτε ΑΛΛΟ ΔΗΜΟ ΕΙΧΑ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ. Ο λόγος ήταν και παραμένει:

ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΧΥΤΑ στη περιοχή μας. ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΙΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ. 

         Η παραπέρα μεταφορά σκουπιδιών από τη περιοχή του Αιγίου και της ευρύτερης περιοχής συνιστά Τεράστια περιβαλλοντική επίπτωση και τροχοπέδη στην ανάπτυξη της περιοχής.

Συνεπώς: ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΥΤΗ και 

ΕΙΣΗΓΟΥΜΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.

                Καλώ τους Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας της Παλαίρου να ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ από τη παράταξη του Δημάρχου κ. Αποστολάκη. Είναι η μόνη πολιτική κίνηση που θα αναγκάσει το Δήμαρχο κ Αποστολάκη ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ. Τα υπόλοιπα είναι λόγια του αέρα. Η πολιτική συμπόρευση τους  από εδώ και στο εξής με το Δήμαρχο κ Αποστολάκη  είναι πράξη ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ.  Φυσικά καλώ και οποιονδήποτε άλλο Δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας να ανεξαρτητοποιηθεί. 

Αγαπητοί Αναγνώστες

       Κατόπιν των ανωτέρω είναι φανερό ότι οι δύο Δημοτικές Αρχές που Διοίκησαν και Διοικούν το Δήμο ΕΧΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ στη μετατροπή της περιοχής μας ΣΕ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Τα κροκοδείλια δάκρυα τους ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ. 

     Η πολιτική υποκρισία χωρίς όρια από το Δήμαρχο κ. Αποστολάκη και τον επικεφαλή της Μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Φερεντίνο είναι προφανής.

Αγαπητοί Συνδημότες

    Μέρα με τη μέρα το παραπάνω αίτημα για ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας  καθίσταται αναγκαίο και επιτακτικό. 

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ- ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ- ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.... ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

1)-Η ενημέρωση των Δημοτών χρόνια τώρα ενοχλεί. Ενοχλεί πολλούς και ενοχλεί  μεγάλα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα.  Με αφήνει παγερά αδιάφορο αν κάποιοι από συμφέρον ή από αδυναμία πραγματική ή προσποιούμενη αδυναμία ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΝΩ κριτική σε ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ και ΟΧΙ  σε ΠΡΟΣΩΠΑ. Ασκώ κριτική σε αποφάσεις που καθορίζουν τη ζωή μας. Αν κάποιοι προσπαθούν εναγωνίως να μετατρέψουν αυτή τη πολιτική αντιπαράθεση σε προσωπική αντιδικία τους πληροφορώ ΜΑΤΑΙΟΠΟΝΟΥΝ. Αν ποντάρουν δε στο ότι θα τα παρατήσω ΜΑΤΑΙΟΠΟΝΟΥΝ ΔΙΠΛΑ. Αν ελπίζουν ότι ΤΟΥΣ ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΑΤΑΙΟΠΟΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑΠΛΩΣ. Δεν φοβάμαι κανένα παρά μόνο το Θεό.

2)-Παρακαλώ τους αναγνώστες να διαβάσουν την αίτηση που υπέβαλλα προς το Πρόεδρο του ΦΟΣΔΑ κ Κατσαμπίρη από το καλοκαίρι του 2017 και δεν πήρα καμία απάντηση. Τυχαία; Oχι βέβαια. Θα το διαπιστώσετε και οι ίδιοι:
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ