2018-04-12 14:25:49
Φωτογραφία για Κατέπεσε Mirage 2000 ανοιχτά της Σκύρου
Σε εξέλιξη η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από πλωτά και εναέρια μέσα για τον εντοπισμό του πιλότου - Το αεροσκάφος επέστρεφε στη βάση του, μετά από αναχαίτιση

Έρευνες διεξάγονται για τον εντοπισμό αεροσκάφους M2000-5, ανοιχτά της Σκύρου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας σήμερα στις 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5, εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου.

Το αεροσκάφος απογειώθηκε αρχικά από τη Σκύρο και κατά ορισμένες πληροφορίες είχε ολοκληρώσει επιχείρηση αναχαίτισης τουρκικών μαχητικών στο βόρειο Αιγαίο και επέστρεφε για να προσγειωθεί.

Το αεροσκάφος επιχειρούσε από την 331 Μοίρα και ήταν το δεύτερο του σχηματισμού, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η πτώση του δεν φαίνεται να σχετίζεται με την επιχείρηση αναχαίτισης η οποία προηγουμένως είχε ολοκληρωθεί επιτυχώς, γεγονός που επιβεβαιώνουν πηγές του ΓΕΑ.

Στην θαλάσσια περιοχή που χάθηκε το στίγμα του Μ-2000 πλέει η φρεγάτα "Ψαρά", ενώ από αέρος ερευνούν ελικόπτερα Super Puma και Sikorsky, αναζητώντας τον πιλότο.

ΠΗΓΗ:http://www.news247.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ