2018-04-13 08:07:11
Φωτογραφία για Για ακόμη επτά χρόνια η παραγωγή του “αειθαλούς” F/A-18 Super Hornet
Την διατήρηση της γραμμής παραγωγής του μαχητικού F/A-18 Super Hornet για ακόμη επτά χρόνια ανακοίνωσε η εταιρεία Boeing μετα από ανησυχίες που είχαν εκφραστεί παλαιότερα για το μέλλον της.

Πιο συγκεκριμένα η πρόσφατη παραγγελία 22 F/A-18E και έξι αεροσκαφών F/A-18F Super Hornet από το Κουβέιτ με προοπτική την μελλοντική παραγγελία 12 ακόμη αεροσκαφών έφερε χαμόγελα στα πρόσωπα των στελεχών της αμερικανικής εταιρείας.

Είχε προηγηθεί η παραγγελία 24 F/A-18 Super Hornet από το Αμερικανικό Ναυτικό για το έτος του 2018 και η σχεδιαζόμενη παραγγελία περισσότερων από 100 επιπλέον αεροσκάφη επίσης από το Αμερικανικό Ναυτικό μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, επιτρέπει στην Boeing να διατηρήσει την γραμμή παραγωγής του αεροσκάφους αυτού σε λειτουργία μέχρι το 2025.

Ακόμη δύο πιθανές παραγγελίες για την Boeing είναι η Ινδία και η Φινλανδία. Ειδικότερα για την Ινδία η Boeing έχει προτείνει στην κυβέρνηση την κατασκευή ενός εργοστασίου όπου θα F/A-18 Super Hornet θα μπορούσαν να κατασκευαστούν εγχώρια σε περίπτωση που επιλεγεί το αεροσκάφος από το Νέο Δελχί.


Μάλιστα ο Dan Gillian Αντιπρόεδρος της  Boeing  υπεύθυνος για τα προγράμματα των αεροσκαφών F/A-18 και EA-18G δήλωσε ότι η εταιρεία έχει εμπιστευτεί την ινδική αμυντική βιομηχανία (Hindustan Aeronautics & Tata) για την κατασκευή τμημάτων και ηλεκτρονικών υποσυστημάτων των αεροσκαφών F-15E Strike Eagle και F/A-18 Super Hornet γεγονός που διευκολύνει μια μελλοντική συνεργασία της Ινδίας με την αμερικανική εταιρεία σε περίπτωση επιλογής του F/A-18 Super Hornet.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ