2018-04-13 10:03:55
Φωτογραφία για Πενθεί η Τρυπητή τον θάνατο του Γιώργου Μπαλταδώρου - Ο αδικοχαμένος σμηναγός είχε στενούς δεσμούς με την Ηλεία
Στο πένθος έχει βυθιστεί από χθες η Τρυπητή του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων μετά τον θάνατο του 34χρονου σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου. Ο άτυχος άνδρας είχε στενούς δεσμούς με την Ηλεία, καθώς η σύζυγός του, Μαρία, κατάγεται από την Τρυπητή και επισκέπτονταν συχνά το χωριό.

Ο πρόεδρος της ΤΚ Τρυπητής, Αθαν. Τζίβας εξέφρασε τη θλίψη του για τον τραγικό θάνατο του άτυχου πιλότου, τόνισε ότι οι κάτοικοι της περιοχής έχουν σοκαριστεί από τον τραγικό θάνατο του άτυχου πιλότου και επισήμανε ότι όλο το χωριό εκφράζει τη συμπαράστασή του στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Ο άτυχος πιλότος έχασε τη ζωή του χθες το μεσημέρι, όταν το αεροσκάφος Μιράζ 2000-5 που κυβερνούσε, λίγο μετά τις 12 κατέπεσε ΒΔ της Σkύρου λίγο πριν προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του νησιού.

Ο άτυχος σμηναγός, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, κυβερνούσε το ένα από τα δύο μαχητικά αεροσκάφη που είχαν απογειωθεί από το νησί, μόλις έγινε γνωστό ότι υπήρξε παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου από τουρκικά F-16. Γύρω στις 11.30 το πρωί, ο Γ.Μπαλταδώρος με έναν ακόμη συνάδελφό του, επιβιβάστηκαν σε δύο Μιράζ και απογειώθηκαν άμεσα για να αναχαιτίσουν τα εχθρικά μαχητικά, όπως αναφέρουν tanea.gr.


Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο ελληνικά αεροσκάφη βρίσκονταν στον αέρα επί 45 λεπτά και μετά το τέλος της αποστολής τους -δεν υπήρξε εμπλοκή με τα εχθρικά αεροσκάφη, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο- επέστρεφαν στη Σκύρο.

Ωστόσο, το αεροσκάφος που κυβερνούσε ο Γιώργος Μπαλταδώρος, δεν κατάφερε να επιστρέψει με ασφάλεια στη βάση του και κατέπεσε στη θάλασσα. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση των συνεργείων διάσωσης, καθώς ο δεύτερος πιλότος ειδοποίησε τη βάση για την πτώση του αεροσκάφους. Το μεσημέρι, εντοπίστηκαν συντρίμμια και άλλες ενδείξεις που υποδήλωναν τον θάνατο του αξιωματικού.

Κηρύχθηκε τριήμερο πένθος

Την είδηση του θανάτου του πιλότου ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μέσω ανάρτησής του στο τουίτερ. «Ένας έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας» έγραψε ο κ. Καμμένος. Με εντολή του κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις.  Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, επικοινώνησε τηλεφωνικώς  με τη σύζυγο του αδικοχαμένου Σμηναγού, Μαρία, και τον πατέρα του, Απόστολο Μπαλταδώρο, τους εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια και επανέλαβε ότι η Πολιτεία θα είναι πάντα δίπλα τους.

«Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, μονοθέσιο αεροσκάφος M2000-5 της 114ΠΜ/331Μ, στην φάση προσέγγισης για προσγείωση μετά ολοκλήρωση επιχειρησιακής αποστολής και σε απόσταση εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου, προσέκρουσε στη θάλασσα με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του αεροσκάφους Σμηναγού (Ι) Γεώργιου Μπαλταδώρου» αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας. Ο άτυχος σμηναγός είχε 940 ώρες πτήσης , ενώ το συγκεκριμένο αεροσκάφος ήταν καινούργιο και είχε «γράψει» μόλις 800 ώρες πτήσης.  Η καταγωγή του ήταν από το Μορφοβούνι Καρδίτσας.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ανακοίνωση του Ομίλου ΕΛΠΕ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ανακοίνωση του Ομίλου ΕΛΠΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ