2018-04-13 17:45:16
Φωτογραφία για Η ΚΕΘΑ για τα γεγονότα της Συρίας
Παραθέτουμε ανακοίνωση της Κίνησης Για την ΕΘνική Άμυνα

Στην ευρύτερη γειτονιά μας, η Συρία, που είναι ήδη ρημαγμένη από τον πόλεμο που διεξάγεται εκεί εδώ και χρόνια, βρίσκεται κάτω από την απειλή ενός ακόμα βομβαρδισμού, με το πρόσχημα της χρήσης χημικών.

 

Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα καταδικάζει τα σχέδια επίθεσης εναντίον  Συριακού εδάφους από τις ΗΠΑ και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές!

Δεν έχουν καμιά δουλειά να αποφασίζουν αυτοί, για τις τύχες των λαών της περιοχής και πουθενά στο κόσμο! Κάθε λαός είναι υπεύθυνος και μόνος αρμόδιος για να διαφεντεύει τη ζωή και την πατρίδα του!

Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για ότι συμβεί, καθώς θα αποτελεί αποκλειστικά υλοποίηση των ιμπεριαλιστικών, αμερικανο-νατοϊκών σχεδίων, με τελικό σκοπό τον έλεγχο πηγών και δρόμων μεταφοράς ενέργειας.

Ειδικά στις μέρες μας, η απειλή βομβαρδισμού και μόνο εκτοξεύει κατακόρυφα την ένταση στην περιοχή, απειλώντας την παγκόσμια ειρήνη, καθώς ο αντίπαλος ιμπεριαλιστής – η Ρωσία- έχει εκδηλώσει την πρόθεσή του να καταρρίψει τα επιτιθέμενα όπλα των ευρωνατοϊκών, καθώς και τους φορείς εκτόξευσης τους. Η ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου πλέον έχει μετατραπεί σε μπαρουταποθήκη έτοιμη να εκραγεί.


Εφόσον οι εκατέρωθεν απειλές υλοποιηθούν, καταλαβαίνει ο καθένας ότι ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος θα γενικευθεί. Σε ένα τέτοιο πόλεμο, η χώρα έχει ενεργό συμμετοχή, με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και των προκατόχων της, με την εκχώρηση προς τους επιτιθέμενους στρατιωτικών βάσεων και εγκαταστάσεων, άλλων υποδομών, θάλασσας και εθνικού εναέριου χώρου, ενώ συχνότατα επίσης τους διατίθενται ελληνικά πολεμικά πλοία και αεροσκάφη για εκπαίδευση! Η εμπλοκή αυτή της χώρας, την μετατρέπει αυτόματα σε στόχο αντεπιθέσεων από τους αντίπαλους.

Καλούμε τους συναδέλφους αποστράτους να ενώσουν τη φωνή τους με την Κ.ΕΘ.Α. και να καταδικάσουν με τον πιο έντονο τρόπο την απειλή απέναντι στο λαό της Συρίας.

Εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας στον Συριακό λαό, διακηρύττουμε και με την ευκαιρία αυτή:

•             Έξω ΗΠΑ ΝΑΤΟ ΕΕ από την χώρα και τα Βαλκάνια. Έξω και οι στόλοι τους από το Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

•             Να κλείσουν τώρα οι βάσεις του θανάτου.

•             Καμιά έμμεση ή άμεση εμπλοκή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στις στρατιωτικές επιχειρήσεις των ιμπεριαλιστών.

•             Να επιστρέψουν όλες οι μονάδες και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων από αποστολές στο εξωτερικό.

 

 

12/4/2018

 

Η Γραμματεία της

Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ)
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ