2018-04-14 17:01:09
Φωτογραφία για Πώς επηρεάζει ο ύπνος τη γυναικεία λίμπιντο
Η γυναικεία ερωτική διάθεση μπορεί να επηρεαστεί από πολλούς παράγοντες, σύμφωνα με τους επιστήμονες και ο ύπνος είναι ένας από αυτούς.

Αυτός όμως ο παράγοντας μπορεί επίσης να βοηθήσει μια γυναίκα να ανακτήσει τη χαμένη της λίμπιντο καθώς, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί ο ύπνος να αποτελεί το «γιατρικό».

Ερευνητές εξέτασαν τη σχέση ύπνου και ερωτικής διάθεσης σε μια ομάδα γυναικών και διαπίστωσαν ότι η επαρκής ξεκούραση είναι απαραίτητη για να μπορεί η γυναίκα να απολαύσει μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή. Συγκεκριμένα, για κάθε μία ώρα ύπνου παρατηρήθηκε βελτίωση κατά 14% στα επίπεδα της ερωτικής διάθεσης των γυναικών.

«Η επίδραση του ύπνου στη λίμπιντο και την ερωτική διέγερση δεν έχει λάβει τη δέουσα προσοχή στο πεδίο της Έρευνας. 

Τα ευρήματά μας υποδεικνύουν ότι η έλλειψη ύπνου μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις δύο αυτές παραμέτρους της σεξουαλικής ζωής των γυναικών», δηλώνει ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδα συμπληρώνοντας πως «τα αποτελέσματα της μελέτης δεν υποδεικνύουν απαραίτητα ότι ο περισσότερος ύπνος είναι πάντα ευεργετικός, απλώς είναι σημαντικό να επιτρέπουμε στον εαυτό μας να απολαύσει όσο ύπνο χρειάζεται το μυαλό και το σώμα μας».

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ