2018-04-15 01:18:51
Φωτογραφία για Υπάνθρωποι των social media έχουν επιδοθεί σε απίστευτο ρεσιτάλ αισχρών σχολίων,προσβολής της μνήμης του νεκρού πιλότου! Τι αναφέρει ο ποινικός κώδικας για αυτές τις περιπτώσεις
Τι αναφέρει ο ποινικός κώδικας για αυτές τις περιπτώσεις υπανθρώπων στα social media, που έχουν επιδοθεί σε ένα απίστευτο ρεσιτάλ αισχρών σχολίων...προσβολής της μνήμης του νεκρού πιλότου Γιώργου Μπαλταδώρου  

Το άρθρο συνεχίζεται μετά τη διαφήμιση:

Δείτε τι αναφέρει ο ποινικός κώδικας για αυτές τις περιπτώσεις..

Α) «Προσβολή μνήμης νεκρού» αλλά και Β) για «Περιύβριση νεκρών»

Α). Προσβολή της μνήμης του νεκρού! Κατ’ έγκληση.

Η περιύβριση νεκρού (Ποινικός Κώδικας- άρθρα 361, 362, 363, 364 και 365). Τιμωρείται με μέχρι έξι μήνες φυλάκιση.

1). Στις περιπτώσεις των άρθρων 361, 362, 363, 364 και 365 η ποινική δίωξη ασκείται μόνο ύστερα από έγκληση.

Αν ο παθών είναι αστυνομικός, λιμενικός, πυροσβεστικός και υγειονομικός υπάλληλος και η πράξη συνέβη κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του από πρόσωπο που ενήργησε με καλυμμένα ή αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά αυτού, η ποινική δίωξη στην περίπτωση του άρθρου 361 ασκείται αυτεπάγγελτα.


2). Στην περίπτωση του άρθρου 365 δικαίωμα να υποβάλουν έγκληση έχουν ο σύζυγος που επέζησε και τα παιδιά του νεκρού, και αν αυτοί δεν υπάρχουν, οι γονείς και οι αδελφοί του.

Στην περίπτωση του άρθρου 364, δικαίωμα να υποβάλει έγκληση έχει το διοικητικό συμβούλιο και όποιος άλλος έχει ουσιώδες έννομο συμφέρον.

3). Αν ο παθών είναι δημόσιος υπάλληλος και η πράξη συνέβη κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του ή για λόγους σχετικούς με την εκτέλεσή της, έχουν επίσης δικαίωμα να υποβάλουν έγκληση η προϊσταμένη του αρχή και ο αρμόδιος υπουργός.

Β). Περιύβριση νεκρών τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών.

Άρθρο 201 - Ποινικός Κώδικας 

Όποιος αφαιρεί αυθαίρετα νεκρό ή μέλη του ή την τέφρα του, από εκείνους που έχουν δικαίωμα να τα φυλάξουν ή ενεργεί πράξεις υβριστικά ανάρμοστες σχετικές με αυτά ή με τάφο τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών.
eglimatikotita
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ