2018-04-16 07:19:10
Φωτογραφία για Προβλήματα στην Luftwaffe προκαλεί η άμεση απόσυρση των Tornado GR.4 της RAF
Έντονο προβληματισμό στην Γερμανική κυβέρνηση και στην Γερμανική Αεροπορία προκάλεσε η πρόσφατη ανακοίνωση της Βρετανικής κυβέρνησης ότι τον Μάρτιο του 2019 θα έχουν αποσυρθεί το σύνολο των 36 Tornado GR.4 που αυτή την στιγμή υπάρχουν σε υπηρεσία λόγω δραστικών περικοπών στον αμυντικό προυπολογισμό ενόψει της παραλαβής των 12 αρχικών F-35B.

Ο λόγος για τον γερμανικό προβληματισμό είναι ότι μετά την Βρετανία, η Ιταλία πρόκειται να αποσύρει τα δικά της Tornado το 2027 αφήνοντας την Γερμανία την μόνη αεροπορική δύναμη στην Ευρώπη που διαθέτει αυτόν το τύπο του αεροσκάφους με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για το κόστος συντήρησης τους.

Το πρόβλημα των Γερμανών είναι ότι τα συγκεκριμένα αεροσκάφη έχουν ως αποστολή τους την πραγματοποίηση αποστολών κρούσης, ενώ αντίστοιχο πρόβλημα δεν αντιμετωπίζουν οι Βρετανοί και οι Ιταλοί αφού τόσο τα Typhoon όσο και τα F-35B των Βρετανών μπορούν να πραγματοποιήσουν αποστολές βομβαρδισμούς.


Οι Γερμανοί επιδιώκουν να διατηρήσουν τα 88 Tornado που διαθέτουν μέχρι το 2035, σαφώς αρκετά χρόνια μετα την απόσυρση του τελευταίου Βρετανικού και Ιταλικού Tornado αφού δεν διαθέτουν κάποια άμεση ή μεσοπρόθεσμη λύση για την κάλυψη των αποστολών βομβαρδισμού.

Οι λύσεις που η Γερμανική Αεροπορία και η κυβέρνηση συζητούν είναι είτε η χρήση Typhoon είτε η αγορά F-35 για την κάλυψη αυτών των αναγκών.

Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα αυτής της έντονης συζήτησης που γίνεται στο εσωτερικό της Γερμανικής κυβέρνησης αυτό που είναι δεδομένο είναι ότι η Γερμανική Αεροπορία θα αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει τα εναπομείναντα Tornado για αρκετό χρονικό διάστημα με υψηλό κόστος.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ