2018-04-16 15:00:29
Φωτογραφία για Τζανακόπουλος: Δεν επιβεβαιώνεται περιστατικό παραβίασης σε ελληνικό έδαφος - Προκλητικός ο Γιλντιρίμ
Σε απευθείας μετάδοση η ενημέρωση των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών από τον υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, δήλωσε πριν από λίγο:

"Με βάση την τελευταία ενημέρωση που έχει ο Πρωθυπουργός από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, δεν επιβεβαιώνεται κανένα περιστατικό παραβίασης σε ελληνικό έδαφος. 

Το περιστατικό μεταφέρεται ως εξής:

Την Παρασκευή μια ομάδα τριών κατοίκων από τους Φούρνους, επιβιβάστηκαν σε ταχύπλοο και ύψωσαν ελληνικές σημαίες στις γύρω βραχονησίδες, οι οποίες φέρονται να συμπεριλαμβάνονται στις "γκρίζες ζώνες" που αμφισβητεί η Άγκυρα στο Αιγαίο. Συγκεκριμένα, στερέωσαν τη γαλανόλευκη και στο νησάκι "Μικρός Ανθρωποφάς", από όπου όπως όλα δείχνουν κατέβηκε λίγο αργότερα, με επιχείρηση του τουρκικού λιμενικού.

Από εκεί και πέρα, Τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ σε δημοσιογράφους τη Δευτέρα, στο πλαίσιο συζήτησης για το σύστημα της χώρας όπως αυτό επεβλήθη μετά το δημοψήφισμα. Ο Τούρκος πολιτικός κάλεσε τη χώρα μας σεβαστεί όπως είπε τους κανόνες καλής γειτονίας, ενώ όπως είπε "η Ελλάδα κλιμακώνει την ένταση στο Αιγαίο το τελευταίο διάστημα".


Την ίδια ώρα δήλωσε πως άνδρες του τουρκικού λιμενικού κατέβασαν την ελληνική σημαία από βραχονησίδα Ανθρωποφάς, ένα μόλις εικοσιτετράωρο πριν την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Καστελόριζο.

"Υπάρχουν βραχονησίδες που δεν έχουν νόημα να ανήκουν. Βλέπουμε ότι υπάρχουν πρωτοβουλίες παρόμοιες με εκείνες των υφάλων του Καρντάκ (εννοεί τα Ίμια)" σχολίασε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος σε πρωτοβουλία κατοίκων των Φούρνων να ανεβάσουν την ελληνική σημαία σε μια σειρά από βραχονησίδες, μεταξύ των οποίων και η βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάς.

“Επιχείρησαν να βάλουν την ελληνική σημαία στη βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάς. Οι ομάδες της Ακτοφυλακής παρενέβησαν και έχουν αφαιρέσει τη σημαία” σημείωσε και συνέχισε με συστάσεις προς την Ελλάδα.

"Συστήνουμε στην Ελλάδα να παραμείνει μακριά από τις προκλήσεις και τις εντάσεις στα πλαίσια της καλής γειτονίας. Η Ελλάδα θα πρέπει να λειτουργεί σύμφωνα με το νόμο και δηλώνουμε πως δεν συμβιβαστούμε όταν αυτό αφορά τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας" συνέχισε ο Μπιναλίο Γιλντιρίμ.

Παρόλα αυτά συνεχίζουμε τη διερεύνηση του θέματος με ψυχραιμία και με απόλυτη σοβαρότητα" είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. 

ΠΗΓΗ: http://www.stratiotikos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ