2018-04-16 23:00:36
Φωτογραφία για Σεξ: Οι απαντήσεις σε 6 ερωτήσεις που ντρέπεστε να κάνετε
Μήπως υπάρχουν κάποιες ερωτήσεις σεξουαλικής φύσεως που ντρέπεστε να κάνετε στον σύζυγό σας ή ακόμα και στον γιατρό σας; Είστε τυχερή.

Εδώ, έχουμε συγκεντρωμένες 6 απαντήσεις σε πιο ευαίσθητα ζητήματα σχετικά με τη γυναικεία σεξουαλικότητα.

Είναι φυσιολογικό να υπάρχουν αέρια κατά τη διάρκεια του σεξ ή του οργασμού;

Με μια λέξη, ναι, λέει η Hyla Cass, γιατρός στην Καλιφόρνια και συγγραφέας του βιβλίου 8 Weeks to Vibrant Health. Αυτός ο ήχος που προέρχεται από τον γυναικείο κόλπο οφείλεται σε παγιδευμένο αέρα και μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια του σεξ ή και μετά τη σεξουαλική επαφή. Μπορεί να είναι αμήχανο και άβολο αλλά αν το αντιμετωπίσετε με χιούμορ θα περάσει χωρίς να χαθεί ο ρομαντισμός.

Ο κόλπος μου θα αλλάξει μετά την γέννα και το σεξ θα είναι λιγότερο ικανοποιητικό;

Καμιά γυναίκα δεν γεννά με φυσιολογικό τοκετό χωρίς να υποστεί αλλαγές στον κόλπο, λέει η Mary Rosser, γυναικολόγος στη Νέα Υόρκη.

 Αλλά δεν είναι όλα τόσο απαισιόδοξα, τονίζει. "Είναι απόλυτα φυσιολογικό ο κόλπος σας να «τεντώσει» κατά τη διάρκεια του τοκετού. Οι κολπικοί ιστοί είναι εξαιρετικά εύκαμπτοι λόγω της ελαστικής φύσης τους. 

Πολλοί παράγοντες μπορεί να επηρεάσουν τη διαδικασία επούλωσης συμπεριλαμβανομένου του μεγέθους του μωρού σας, πόσο ώρα κράτησε ο τοκετός, πόσο καλά έχει επουλωθεί ο κόλπος μετά την περινεοτομή», προσθέτει η Rosser. Για να βοηθήσετε τη διαδικασία κάντε τακτικά ασκήσεις Kegel και δώστε χρόνο στον εαυτό σας τουλάχιστον 6-8 εβδομάδες μέχρι να ξανακάνετε σεξ.

Δεν έρχομαι πάντα σε οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ. Είναι φυσιολογικό;

Απολύτως! Σύμφωνα με έρευνα από το Ινστιτούτο Kinsey, μόνο το 29% των γυναικών αναφέρουν ότι έχουν συνεπείς οργασμούς κατά τη διάρκεια του σεξ, ενώ το επιβλητικό 71% δηλώνουν πώς είτε δεν έρχονται καθόλου σε οργασμό είτε μόνο μερικές φορές.

 "Πολλές γυναίκες χρειάζονται πιο άμεση διέγερση της κλειτορίδας κατά τη συνουσία για την επίτευξη οργασμού," επισημαίνει επίσης η Δρ Cass. Με άλλα λόγια, μην αισθάνεστε άσχημα αν απλά δεν μπορείτε να έρθετε σε οργασμό αφού δεν υπάρχει κανένας λόγος για να ντρέπεστε.

Φοβάμαι ότι μυρίζω ... εκεί κάτω. Πώς μπορώ να ξέρω αν έχω κάποια λοίμωξη ή αν είναι απλά φυσιολογικό;

Οι περισσότερες γυναίκες ανησυχούν μήπως ο κόλπος τους έχει μια δυσάρεστη οσμή. Κι ενώ η ισχυρή κολπική μυρωδιά μπορεί αν είναι σημάδι μόλυνσης, αυτό που ανησυχεί τις περισσότερες γυναίκες είναι μήπως η φυσική μυρωδιά του κόλπου είναι δυσάρεστη. "Είμαστε τόσο συνεπαρμένοι από τις χημικές μυρωδιές που οι κανονικές και ανθρώπινες μυρωδιές μας φαίνονται δυσάρεστες", λέει η Δρ Cass.

Σε κάθε περίπτωση αν ανησυχείτε, η Inga Zilberstein, γυναικολόγος στη Νέα Υόρκη, δίνει αυτές τις πληροφορίες για την κολπική μυρωδιά: «Η πιο συνηθισμένη βακτηριακή λοίμωξη, η Gardnerella έχει μια δυσάρεστη μυρωδιά ψαριού, συνήθως μετά το σεξ ή κατά τη διάρκεια της περιόδου. Άλλες ένοχες οσμές μπορεί να υποδηλώνουν λοιμώξεις στο δέρμα του αιδοίου κ.α. 

Σε κάθε περίπτωση η Zilberstein ενθαρρύνει να κάνετε αυτό το εύκολο τεστ με το δάχτυλο: «Μια γυναίκα μπορεί να βάλει το δάχτυλο στον κόλπο και να διαπιστώσει τη μυρωδιά του. Το υγιές είναι να έχει μια μυρωδιά λίγο ξινή.», συμπληρώνει η ίδια.

Έκανα σεξ χωρίς προφυλάξεις μια φορά στο κολέγιο αλλά ακόμα το φέρω βαρέως. Δεν είχα ποτέ συμπτώματα ενός ΣΜΝ, αλλά θα πρέπει να κάνω ένα τεστ για HIV;

Πρέπει να φρικάρετε; Όχι, λέει η Δρ Rosser. Θα πρέπει να κάνετε μια σειρά εξετάσεων; Ναι. Και αυτό επειδή ακόμη κι αν έχετε κάνει ελάχιστες φορές σεξ χωρίς προφυλάξεις ο κίνδυνος για σεξουαλικές μεταδιδόμενες ασθένειες, υπάρχει. Για την ειρήνη του μυαλού σας λοιπόν, επισκεφτείτε τον γυναικολόγο σας και προχωρήστε σε ένα ΠΑΠ τεστ.

Μπορεί να κολλήσω ή να μεταδώσω τον ιό του έρπητα με το στοματικό σεξ;

Ναι, λέει η Δρ Rosser. Ο ιός του έρπητα (HSV) μεταδίδεται με τα φιλιά καθώς και με το στοματικό, κολπικό και πρωκτικό σεξ. Είναι πλέον γνωστό ότι μπορεί να τον κολλήσετε ή να τον μεταδώσετε στο πρόσωπο ή τα γεννητικά όργανα. Για τον λόγο αυτό λοιπόν θα πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε προφυλακτικό είτε κάνετε κολπικό είτε στοματικό σεξ.

Πηγή 

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ