2018-04-18 14:18:02
Φωτογραφία για Καμμένος κατά των τριών νεαρών που σήκωσαν τη σημαία: «Όποιος υψώνει σημαία πρέπει να την υπερασπίζεται και με το αίμα του» [Βίντεο]
Σκληρή ήταν η απάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, στους τρεις νεαρούς που την περασμένη Παρασκευή ύψωσαν ελληνικές σημαίες σε πέντε νησιά του συμπλέγματος των Φούρνων.

Το άρθρο συνεχίζεται μετά τη διαφήμιση:

Την ίδια ώρα, άφησε σαφείς αιχμές κατά του Γενικού Γραμματέα της Βορειοατλαντική Συμμαχίας.

Ο υπουργός Άμυνας έκανε εκτενή αναφορά και στο ζήτημα που προέκυψε με την ανάρτηση της σημαίας λέγοντας:

«O όρκος που δίνουν οι αξιωματικοί είναι να φυλάσσουμε τις σημαίες μέχρι της τελευταίας ρανίδας. Εκείνος που παίρνει μια σημαία στην πλάτη και πάει να την βάλει και να την υπερασπιστεί», είπε χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την κύρωση μνημονίου κατανόησης για σχεδιασμό χρηματοδότησης και κατασκευής νέων εγκαταστάσεων για το Διεθνές Σχολείου του SHAPE και πρόσθεσε:

«Να ενημερώσει το στρατό, να τους δώσουμε και δύο G3 να την υπερασπιστούν. Η προσβολή της σημαίας αποτελεί ισχυρή πράξη επιβολής κυριαρχίας. Πρέπει με ενημερωμένες τις ένοπλες δυνάμεις να την υπερασπιστεί με το αίμα του. Εμείς υπερασπιζόμαστε τη σημαία αλλά η προβολή της εθνικής κυριαρχίας είναι πράξη που είναι και υπεύθυνος αυτός που την κάνει να μπορεί να την στηρίξει».


«Ο ακήρυχτος, πόλεμος, ο ψυχολογικός ο υβριδικός. Δεν πρέπει να υποκύψουμε. Δεν πρέπει να φοβηθούν τίποτα οι Έλληνες. Είμαστε ισχυρή χώρα! Δεν έχει να φοβηθεί τίποτα η ελληνική οικογένεια, έχουμε ασφαλή χώρα. Σε αυτό τον πόλεμο πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Δεν είναι τουρκικό σήριαλ όσα διαρρέουν μέσω μπλογκ που μεταφέρονται ορισμένες φορές ως πραγματικές ειδήσεις από τα κανάλια πρώτης γραμμής. Σενάρια που δεν υπάρχουν ποτέ», είπε ακόμα.

Αναφερόμενος στους δύο Έλληνες αξιωματικούς που κρατούνται στην Τουρκία, σημείωσε πως έκαναν περιπολία σε ελληνικά αλλά και διεθνή σύνορα κατόπιν ενεργειών διακινητών. «Τα στελέχη αυτά είναι και στελέχη του ΝΑΤΟ. Και το ΝΑΤΟ έχει ευθύνη. Κανέναν δεν ικανοποιεί ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ να ακούει στωικά τις τουρκικές προκλήσεις. Δεν είναι διμερές θέμα», δήλωσε χαρακτηριστικά για τη στάση του Γενς Στόλντενμπεργκ.

Ακόμα, ο υπουργός επιχείρησε να εμφανιστεί συναινετικός δεχόμενος μάλιστα να αποσύρει τροπολογία που είχε καταθέσει προκειμένου να δοθεί χρόνος στα κόμματα να τη μελετήσουν.

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις δηλώσεις του κ. Κουβέλη περί ακήρυχτου πολέμου και είπε πως αυτή έγινε μετά την κηδεία του πιλότου Μπαλταδώρου. «Έπεσε με το Mirage εν ώρα υπηρεσίας προασπιζομενος την εδαφική ακεραιότητα, ήρωας σε έναν ακήρυχτο πόλεμο. Εκεί αναφέρεται ο Κουβέλης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας την προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ για τα Ίμια , ο κ. Καμμένος ζήτησε από τα κόμματα να συμφωνήσουν προκειμένου να βγει από τη συζήτηση κλίμα ενότητας. Τα κόμματα παρά το ότι η διαδικασία αυτή δεν προβλέπεται από την ελληνική Βουλή, αναγνώρισαν το αυτονόητο και συμφώνησαν έστω και άτυπα.

Πηγή: newpost.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ