2018-04-18 19:36:47
Φωτογραφία για ΕΛΚΕΘΕ: Το πόρισμα για τις ακτές Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρκιζας
Τη λήξη του συναγερμού για την καθαρότητα του παράκτιου μετώπου της Αττικής σημαίνουν οι επίσημοι φορείς Η απορρύπανση των ακτών μετά το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» τον Σεπτέμβριο του 2017 δείχνει να έχει ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα η κολυμβητική περίοδος του 2018 να ξεκινά χωρίς προβλήματα.

Πρόσφατο έγγραφο του Λιμεναρχείου Σαρωνικού προς τους παραλιακούς Δήμους υπενθύμισε ότι από το υπουργείο Υγείας έχουν αρθεί όλες οι απαγορεύσεις κολύμβησης πρακτικά από τον Δεκέμβριο του 2017.

Ενώ οι τελευταίες επίσημες μετρήσεις που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας που υπάγεται στο Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών, τον Νοέμβριο του 2017, δείχνουν ότι από τότε ο κίνδυνος για τις ακτές του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είχε παρέλθει.

Το πόρισμα του ΕΛΚΕΘΕ που συντάχθηκε στις 7 Νοεμβρίου 2017 παραθέτει αναλυτικά τις μετρήσεις που προέκυψαν από τις παράκτιες δειγματοληψίες που έκαναν τα συνεργεία του.


Παρουσιάζουμε τα κομμάτια που αφορούν στον Δήμο Γλυφάδας, τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και τον Δήμο Σαρωνικού (ως την παραλία Μαύρο Λιθάρι).

Για τον Δήμο των 3Β το πόρισμα καταλήγει ότι τα δείγματα κινούνται σε φυσιολογικά επίπεδα.

Πάντως ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με αίτημά του στις 3 Απριλίου 2017 ζήτησε από το ΕΛΚΕΘΕ την επανάληψη των μετρήσεων.

Στο αίτημα αυτό το ΕΛΚΕΘΕ απάντησε πως «στα πλαίσια της μελέτης των επιπτώσεων της διαροοής του πετρελαίου στο Σαρωνικό Κόλπο, προτίθεται να πραγματοποιήσει προληπτική παρακολούθηση της ποιότητας των παράκτιων υδάτων κατά τους μήνες Απρίλιο και Μάιο 2018 με τη διενέργεια δειγματοληψιών θαλάσσιων υδάτων και μετρήσεων ολικών πετρελαϊκών και πολυκυκλικών αρωματικών υδρογονανθράκων».

Οι δειγματοληψίες έχουν προγραμματιστεί για την τελευταία εβδομάδα κάθε μήνα.

Στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα ληφθούν δείγματα από τα εξής σημεία:

Ασκληπιείο Βούλας

Δημαρχείο Βούλας

Μεγάλο Καβούρι

Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης

Πλαζ Βουλιαγμένης

Λιμανάκια Βουλιαγμένης

Ναυτικός Όμιλος Βάρκιζας
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ