2018-04-18 23:00:18
Φωτογραφία για Ελληνικό συγκρότημα συνελήφθη και κατηγορείται για τρομοκρατία στη Γεωργία
Για συναυλία στη Γεωργία πήγε ένα ελληνικό metal συγκρότημα και κατέληξε στη φυλακή, με την κατηγορία της τρομοκρατίας.

Δύο από τα μέλη του συγκροτήματος «Rotting Christ», οι Σάκης και Θέμης Τόλης, συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο της χώρας κατά την άφιξή τους, χωρίς να γνωρίζουν τον λόγο.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Σάκης Τόλης: «Φτάσαμε στην πρωτεύουσα της Γεωργίας Τιφλίδα νωρίς το πρωί της Πέμπτης 12 Απριλίου. Μετά τον τυπικό έλεγχο των διαβατηρίων μας στα σύνορα, η αστυνομία σταμάτησε εμένα και τον αδερφό μου την ώρα που βγαίναμε από το αεροδρόμιο. Μετά από μερικά λεπτά μας ζήτησαν να ακολουθήσουμε την αστυνομία σε μια άλλη περιοχή του αεροδρομίου, με το πρόσχημα περαιτέρω ερωτήσεων, πριν μπούμε στη χώρα. Αντ’ αυτού μας πήραν τα διαβατήριά μας και τα κινητά μας τηλέφωνα και μας οδήγησαν σε ένα κελί φυλακής. Όταν απαιτήσαμε να μάθουμε το λόγο της σύλληψης, μας είπαν απλά ότι αυτή η πληροφορία ήταν ‘εμπιστευτική’. Οι δικηγόροι μας αργότερα μας ενημέρωσαν πως ήμασταν στη λίστα ανεπιθύμητων ατόμων για την εθνική ασφάλεια, φερόμενοι ως σατανιστές, και επομένως, ήμασταν ύποπτοι για τρομοκρατία».


Και συνεχίζει: «Χωρίς καμία προειδοποίηση και χωρίς επίσημο λόγο, βρεθήκαμε στη φυλακή, κλειδωμένοι σε ένα μικρό και βρώμικο κελί και χωρίς να μας επιτρέψουν καμία επαφή με τον έξω κόσμο ή τη νομική εκπροσώπηση ή την πρεσβεία μας για 12 ώρες. Οι συνθήκες ήταν πολύ άσχημες. Ευτυχώς, μόνο τα ονόματα ‘Tolis’ ήταν στη λίστα και τα άλλα δύο μέλη της μπάντας άρχισαν να συνεργάζονται με τον τοπικό υποστηρικτή μας για να μας βγάλουν από τη φυλακή και να ξεκινήσουν οι νομικές διαδικασίες. Χρειάστηκαν έντονες προσπάθειες και περίπλοκη διαδικασία για την εξεύρεση λύσης. Χάρη σε ακτιβιστές, δημοσιογράφους και νομικούς, τελικά βγήκαμε από τη φυλακή. Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες για όσους μας βοήθησαν. Εν τέλει, καταφέραμε να δώσουμε τη συναυλία μας και αποδείχθηκε μια εξαιρετική βραδιά. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους Γεωργιανούς για την απίστευτη υποστήριξή τους».
grxpress
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ