2018-04-19 12:26:14
Φωτογραφία για Ν.Τόσκας: Ξεκινά η διαδικασία έκδοσης νέων αστυνομικών ταυτοτήτων


Εντός των προσεχών ημερών θα γίνει η διαγωνιστική πρόσκληση σε εταιρείες κυρίως της ΕΕ για να

 ξεκινήσει η διαδικασία της έκδοσης των νέων αστυνομικών ταυτοτήτων δήλωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός προστασίας του πολίτη Νικος Τόσκας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Μάκη Βορίδη.

Το θέμα τις για ταυτότητες των Ευρωπαίων πολιτών  συζητήθηκε πρόσφατα στο Στρασβούργο. Στις προτάσεις για την ενίσχυση της ασφάλειας στην Ε.Ε  αναφέρεται ότι θα πρέπει στο μέλλον να περιλαμβάνουν υποχρεωτικά τα βιομετρικά δεδομένα των κατόχων τους, όπως τα δακτυλικά τους αποτυπώματα σε ψηφιακή μορφή.

Σύμφωνα με τις προτάσεις των εμπειρογνωμόνων της ΕΛ.ΑΣ., το νέο έγγραφο θα είναι πλαστικό και θα περιέχει μικροτσίπ με αποθηκευμένα τα βιομετρικά στοιχεία του κατόχου. Σε κάθε καινούργια ταυτότητα θα εμφανίζεται η φωτογραφία και το ονοματεπώνυμο του κατόχου, όχι όμως και το δακτυλικό του αποτύπωμα.


Το κόστος αντικατάστασης των παλιών ταυτοτήτων υπολογίζεται στα 80 εκατ. ευρώ.

Κάθε νέο έγγραφο θα κοστίζει 8 έως 10 ευρώ και το αντίτιμο θα το πληρώνει ο πολίτης. Η έκδοση των νέων εγγράφων θα ξεκινήσει πιλοτικά από την Αττική.

Επίσης, είναι πρόθεση των επιτελών του μεγάρου της λεωφόρου Κατεχάκη οι πρώτες βιομετρικές ταυτότητες να έχουν εκδοθεί πριν από το τέλος του χρόνου.

Να σημειωθεί πως η προκήρυξη αφορά και την έκδοση των ήδη βιομετρικών διαβατηρίων, με το συνολικό κόστος του έργου να φτάνει τα 350 εκατ. ευρώ.

Newsroom Αθήνα 9.84 – Δημήτρης Ράντος
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ