2018-04-19 15:29:57
Φωτογραφία για Σπύρος Βέρροιος: Μετέφερα πέντε άψυχα κορμιά - Ο Πατρινός που βρέθηκε πρώτος στο μακελειό της Βότση
Με τρεμάμενη φωνή ο Σπύρος Βέροιος, ο άνθρωπος που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στον τόπου της φονικής έκρηξης επί της οδού Βότση στις 19 Απριλίου του 1991 που στοίχισε τη ζωή σε έξι Πατρινοούς, θυμάται και η μαρτυρία του συγκλονίζει.

"Η λίθη είναι ο χειρότερος εχθρός μας. Σήμερα εδώ θα έπρεπε να είναι ήταν μαθητές, σχολεία, παιδιά για να καταλάβουν, να βιώσουν για λίγο τι παει να πει τυφλή βία", προσέθεσε με παράπονο.

Σήμερα το πρωί τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο για τους έξι Πατρινούς που βρήκαν τραγικό θάνατο από τη φονική έκρηξη βόμβας στην οδό Βότση πριν από 27 χρόνια, στις 19 Απρίλη του 1991.

Το μνημόσυνο τελέστηκε διασταύρωση των οδών Βότση και Όθωνος Αμαλίας, απέναντι από  το κτίριο του Βρετανικού υποπροξενείου, στο σημείο όπου ο Δήμος Πατρέων ανήγειρε μνημείο για τα θύματα.

Τα θύματα της έκρηξης της βόμβας ήταν ο Γιώργος Παπασωτηρόπουλος, 58 χρόνων, ο Βασίλης Κυριακόπουλος, 53 χρόνων, ο Γιάννης Καυκάς, 25 χρόνων, η Όλγα Στραγγαλινού, 25 χρόνων, ο Δημήτρης Σεϊτανίδης, 23 χρόνων και η Γεωργία Βέρρα, 24 χρόνων.
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ